Αίγυπτος: Χίλιοι σταθμοί ανεφοδιασμού για ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2022

Με γοργούς ρυθμούς, η Αίγυπτος προετοιμάζεται για την αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς έχει ανακοινώσει ότι μέχρι το 2022 θα δημιουργήσει χίλιους σταθμούς ανεφοδιασμού τους, απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα.
 
Νωρίτερα αυτό το μήνα, έκανε την εμφάνισή του και το πρώτο ηλεκτρικό δημόσιο λεωφορείο του Καΐρου, που μεταφέρει επιβάτες από το κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας στη νεόκτιστη κοσμοπολίτικη και πολυτελή περιοχή του Νέου Καΐρου.
 
Στις αρχές του μήνα, σε μεγάλη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι παρουσία του Πρωθυπουργού Μουστάφα Μαντμπούλι και των Υπουργών Στρατιωτικής Παραγωγής, Οικονομικών, Δημοσίων Επιχειρήσεων, Μεταφορών και Εμπορίου και Βιομηχανίας, ο Αιγύπτιος ηγέτης τόνισε την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στον κλάδο αυτό, ζητώντας την ίδρυση περιφερειακού κέντρου για την κατασκευή και την εξαγωγή ηλεκτρικών οχημάτων σε συνεργασία με παγκόσμιους κατασκευαστές αυτοκινήτων.
 
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Δημόσιων Επιχειρήσεων Χισάμ Ταουφίκ δήλωσε τον περασμένο μήνα, όπως γράφει η «Αλ Αχράμ» ότι η Αίγυπτος και η Κίνα θα υπογράψουν συμφωνίες για την αύξηση της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων στην Αίγυπτο.
 
Παράλληλα, στον ιδιωτικό τομέα θα δοθεί η δυνατότητα να κατασκευάσει σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα, καθώς η κατασκευή τέτοιων σταθμών προφανώς απαιτείται και προηγείται της χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους δρόμους της Αιγύπτου.
 
Ήδη, έχουν κατασκευαστεί τουλάχιστον 130 σταθμοί ανεφοδιασμού σε 18 πόλεις, με την πρώτη μονάδα να έχει εγκαινιαστεί στον αυτοκινητόδρομο Καΐρου – Σουέζ ήδη πριν από δύο χρόνια.
 
Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο Υπουργό, η κυβέρνηση θα προωθήσει τη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στα ταξί του Καΐρου, που πλήττεται από έντονη μόλυνση της ατμόσφαιρας.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:48

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Στους 706.534 ο αριθμός των εκλογέων
09:47
Στις Βρυξέλλες 22 νέοι Κύπριοι διπλωμάτες
09:23
Στάσιμες οι εργασίες για την προβλήτα στο Βασιλικό
09:07
Υπουργός Παιδείας: Σκοπός η αυτοπροστασία των παιδιών
08:59
Πολίτης εντόπισε πτώμα σε αποσύνθεση στη Σωτήρα
06:42
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
06:20
Σε ανταγωνιστικότερη βιομηχανία από φθηνότερη ενέργεια προσβλέπει ο Υπ. Ενέργειας
06:06
Βρετανία: Εγκρίθηκε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα
06:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.