Δύο ηλικιωμένοι που είχαν μολυνθεί στο Diamond Princess υπέκυψαν στην Ιαπωνία

Δύο από τους επιβάτες που μολύνθηκαν από τον COVID-19 πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess πέθαναν, μετέδωσαν το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK και άλλα ιαπωνικά ΜΜΕ σήμερα.

Τα δύο πρώτα θύματα του κορωναϊού που μολύνθηκαν κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, ένας άνδρας και μία γυναίκα, είχαν ηλικία περίπου 80 ετών, πρόσθεσε το τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή χωρίς να την κατονομάσει. Η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε αμέσως από το υπουργείο Υγείας.
 
 Τα θύματα, που είχαν υποκείμενες παθήσεις, διακομίστηκαν από το κρουαζιερόπλοιο σε νοσοκομεία την 11η και τη 12η Φεβρουαρίου, αφού επιβεβαιώθηκε πως είχαν μολυνθεί, σύμφωνα με το NHK. Ηταν ανάμεσα στους τουλάχιστον 621 επιβαίνοντες στο Diamond Princess που έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα ότι προσβλήθηκαν από τον COVID-19.
 
Το βράδυ της Τετάρτης το Τόκιο ανακοίνωσε 79 νέα κρούσματα, κάτι που αύξησε τον αριθμό των ανθρώπων που μολύνθηκαν σε τουλάχιστον 621. Το πλοίο είναι η μεγαλύτερη εστία του ιού μετά την ηπειρωτική Κίνα. Χθες Τετάρτη αποβιβάστηκαν 443 επιβάτες οι εξετάσεις των οποίων έδειξαν ότι δεν είχαν μολυνθεί και δεν είχαν επαφή με φορείς. Η αποβίβαση του συνόλου των επιβατών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή.
 
Η εξάπλωση του ιού πάνω στο Diamond Princess, σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα από την αρχή του μήνα, και ο τρόπος επιβολής του μέτρου πάνω στο σκάφος πυροδότησε επικρίσεις σε βάρος της κυβέρνησης στο Τόκιο, μερικές ημέρες πριν η Ιαπωνία φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σήμερα αναμένεται να κατέβουν από το πλοίο άλλοι περίπου 500 επιβάτες και άλλοι περίπου 100 να επαναπατριστούν με πτήσεις τσάρτερ. Πάνω από 150 Αυστραλοί που επέβαιναν στο αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο έφθασαν στην πατρίδα τους αεροπορικώς. Θα τεθούν εκ νέου σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Πηγή: (ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters-Sputnik/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:49

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.