Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %17 %451 %2020 %11:%Φεβ

Βρετανία: Σοβαρά προβλήματα από την καταιγίδα Ντένις

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σημαντικά προβλήματα άφησε σε πολλές περιοχές της Βρετανίας στο πέρασμά της, το Σαββατοκύριακο, η καταιγίδα Ντένις.

Η ταχύτητα των ανέμων ξεπέρασε τα 145 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ μέσα σε 48 ώρες έπεσε ποσότητα βροχής που αντιστοιχεί σε βροχόπτωση ενός μήνα και πλέον υπό κανονικές συνθήκες.
Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν εκτεταμένες πλημμύρες με αριθμό ρεκόρ επισήμων προειδοποιήσεων και συναγερμών για πλημμύρες από τις αρμόδιες αρχές, συνολικά πάνω από 600.
Παρά το γεγονός ότι η καταιγίδα πέρασε, εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ προειδοποιήσεις για ισχυρούς ανέμους και πλημμύρες, καθώς πολλοί ποταμοί έχουν υπερχειλίσει.
Η στάθμη του ποταμού Γουάι στην Ουαλία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ, με τις αρμόδιες αρχές να προειδοποιούν ότι υπάρχει κίνδυνος για απώλεια ανθρώπινης ζωής.
Ήδη η κακοκαιρία έχει προκαλέσει το θάνατο ενός άνδρα ηλικίας περίπου 60 ετών, ο οποίος το πρωί της Κυριακής έπεσε στον ποταμό Τόου στη νότια Ουαλία.
Στο Μπρίστολ μικροτραυματισμούς υπέστησαν οι ένοικοι πολυκατοικίας όταν δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω στο κτίριο.
Κατά τη διάρκεια της Κυριακής οι αρχές κήρυξαν συναγερμό σε τέσσερις περιοχές της χώρας λόγω πλημμυρών, στη νότια Ουαλία, στο Χέρφορντσιρ, στο Γουόρστεσιρ και στο Σρόπσιρ.
Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος έχει καλέσει τους κατοίκους των πιο ευάλωτων περιοχών να είναι σε εγρήγορση, προειδοποιώντας για τη συνέχιση των επικίνδυνων συνθηκών μέσα στην εβδομάδα.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Τζορτζ Γιούστις, απέρριψε τις κατηγορίες πολιτών ότι η Κυβέρνηση ολιγώρησε μην έχοντας προβεί στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.
Για τη στήριξη των πλημμυροπαθών κινητοποιήθηκε και ο στρατός, ενώ για ακόμα ένα Σαββατοκύριακο μετά από το προηγούμενο κατά το οποίο η χώρα επλήγη από την Καταιγίδα Κιάρα, εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός

Τελευταία τροποποίηση στις %AM, %17 %454 %2020 %11:%Φεβ