Ισπανία: Οι λιμενικές αρχές διέσωσαν τουλάχιστον 190 μετανάστες στη θάλασσα

Σχεδόν 190 μετανάστες διασώθηκαν χθες Τρίτη στη θάλασσα στα ανοικτά της Ισπανίας, μετά τον εντοπισμό τριών πλεούμενων. Οι ισπανικές λιμενικές αρχές είχαν εντοπίσει τα δύο πλεούμενα, με 119 επιβαίνοντες, ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας και χθες τα οδήγησαν στο λιμάνι της Μάλαγας. Τους μετανάστες παρέλαβε ομάδα του Ερυθρού Σταυρού, ανέφερε η οργάνωση περίθαλψης και βοήθειας μέσω Twitter. Το τρίτο πλεούμενο αρχικά κηρύχθηκε αγνοούμενο. Αεροσκάφος επιχείρησε για ώρες αναζητώντας το, πριν τελικά το εντοπίσει το πλήρωμα εμπορικού πλοίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Europa Press επικαλούμενο τις ισπανικές αρχές. Οι ισπανικές υπηρεσίες διάσωσης στη θάλασσα περισυνέλεξαν τους 69 μετανάστες και τους μετέφεραν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μοτρίλ, στην Γκρανάδα. Ανάμεσα στους ανθρώπους που επέβαιναν στα τρία πλεούμενα συγκαταλέγονται 40 γυναίκες και 10 παιδιά. Κατά τις αρχές, είναι καλά. Όλοι οι μετανάστες που διασώθηκαν είναι υπήκοοι χωρών της υποσαχάριας Αφρικής. Τα πλεούμενα αναχώρησαν από τις μαροκινές ακτές, κοντά στην Μπουγιάφαρ. Το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί οι προσπάθειες μεταναστών να φθάσουν από το Μαρόκο στις ακτές της Ισπανίας διαπλέοντας τη δυτική Μεσόγειο. 

 

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:57

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.