Κορονοϊός – δραματική αύξηση του αριθμού των θυμάτων

Ο απολογισμός των νεκρών από το νέο κορονοϊό ανέρχεται πλέον στους 811, καθώς ακόμη 89 ασθενείς υπέκυψαν το Σάββατο, ανακοίνωσε η εθνική επιτροπή υγείας.

Οι νεκροί ξεπέρασαν τον αριθμό των θυμάτων κατά την πανδημία του SARS, την περίοδο 2002-2003, οπότε και είχαν χάσει τη ζωή τους 774 άνθρωποι.
Στην επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας, καταγράφτηκαν επιπλέον 81 θάνατοι.
Όπως μεταδίδεται, σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφτηκαν χθες 2.656 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, αυξάνοντας σε 37.198 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.
Εκτός της κινεζικής επικράτειας έχουν διαγνωστεί περισσότερα από τριακόσια κρούσματα, σε 27 χώρες.
Μέσα στις επόμενες ώρες, θα τεθεί σε λειτουργία άλλο ένα νοσοκομείο χιλίων πεντακοσίων κλινών, στην πόλη Ουχάν, το οποίο οικοδομήθηκε μέσα σε μόλις οκτώ ημέρες.
Δραματική είναι η κατάσταση στο κρουαζιερόπλοιο "Diamond Princess", το οποίο παραμένει σε καραντίνα ανοικτά του Τόκιο.
Εξήντα-τέσσερις επιβάτες έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας, εκατό ανθρωποι ανέβασαν υψηλό πυρετό και υποβάλλονται σε εξετάσεις.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ερευνά την επιδημία του κορωνοϊού θα αναχωρήσει για την Κίνα αύριο ή την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Γενεύη ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς,.
Ο αντικυβερνήτης της επαρχίας Χουμπέι ανέφερε ότι ο ανεφοδιασμός σε ιατρικό εξοπλισμό βρίσκεται σε καλά επίπεδα, ωστόσο ενδέχεται να παρουσιαστούν και πάλι προβλήματα αν επιδεινωθεί η επιδημία.
Σύμφωνα με τον Κάο Γκουανγκτζίνγκ, οι μεγαλύτεροι παραγωγοί προστατευτικών ειδών επαναλειτουργούν τις μονάδες τους από τις 7 Φεβρουαρίου, όμως κάποια μικρότερα εργοστάσια δεν έχουν προς το παρόν τεθεί σε λειτουργία. «Ελλείψεις υπάρχουν ακόμη», παραδέχτηκε.
Σύμφωνα με τον Κάο, τα εργοστάσια της Χουμπέι μπορούν να παράγουν πάνω από 30.000 προστατευτικές στολές ημερησίως και σύντομα η παραγωγή θα αυξηθεί στις 50.000.

Πηγές: ΑΠΕ, iefimerida.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:58

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.