Τουρκικά ΜΜΕ: 6 οι νεκροί Τούρκοι από τον Άσαντ

Για έξι νεκρούς Τούρκους (πέντε στρατιώτες και ένας δημόσιος υπάλληλος) και τουλάχιστον επτά τραυματίες, από τα πυρά των στρατιωτικών δυνάμεων του Άσαντ στην Ιντλίμπ της Συρίας κάνει πλέον λόγο το πρακτορείο Anadolu. Ο προηγούμενος απολογισμός ήταν τέσσερις νεκροί.

Σύμφωνα μάλιστα με το τουρκικό πρακτορείο, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μεταβαίνει εκτάκτως στα συροτουρκικά σύνορα. Ο Ακάρ ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στην Ουκρανία μαζί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης.

Aπό την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Εκπρόσωπος Ομέρ Τσελίκ διέψευσε τη δήλωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι η Τουρκία δεν ενημέρωσε τις ρωσικές αρχές για την επίθεση στο καθεστώς Άσαντ στην Ιντλίμπ. 

«Η ανακοίνωση δεν είναι σωστή... Η Τουρκία ενημερώνει τακτικά τη Ρωσία» δήλωσε ο Τσελίκ, προσθέτοντας ότι η Τουρκία ενημέρωσε επίσης τη Ρωσία για την τελευταία επίθεση κατά των δυνάμεων του καθεστώτος. «Όπως πάντα χρησιμοποιήθηκαν οι υπάρχοντες μηχανισμοί (επικοινωνίας)» δήλωσε ο Τσελίκ. 

«Απαιτούνται διπλωματικά και στρατιωτικά αντίποινα… Να κάνουμε τη ζωή μίζερη στους εχθρούς μας στην Ιντλίμπ και στην γύρω περιοχή» δήλωσε ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων (MHP) και σύμμαχος του Ερντογάν Ντεβλέτ Μπαχτσελί.  «Είναι σαφές ότι η Τουρκία δεν είναι εκείνη που παραβιάζει τη συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ» πρόσθεσε. 

Ο τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε νωρίτερα ότι «30 έως 35» σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν ως τούρκικα αντίποινα για τους νεκρούς τούρκους στρατιώτες απειλώντας με συνέχιση των αντιποίνων, ωστόσο το Κρεμλίνο διέψευσε τη δήλωση αυτή. 

Πηγή:Skai.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:02

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Συναγερμός στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Δανίας
18:07
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
18:00
Εκδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ των μεταναστών
17:00
Αύξηση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του '24
16:55
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
16:53
Επίθεση της Ουκρανίας με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων
16:42
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
ΑΚΕΛ: Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων να διερευνηθούν πριν από τις εκλογές
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.