Τσαβούσογλου: Το Ιράκ δεν είναι μόνο

Το Ιράκ δεν είναι μόνο, θα εργαστούμε μαζί για να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαοβούσογλου από το Ιράν όπου μετέβη σήμερα εκτάκτως για μονοήμερη επίσκεψη.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι δεν θέλουν να γίνει το Ιράκ πεδίο διαμάχης ξένων δυνάμεων.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιρακινό ομόλογό του Μουχάμεντ Αλί ελ Χακίμ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι “το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε σε αυτή την επίσκεψη, η οποία έγινε με οδηγίες του Προέδρου μας είναι ότι το Ιράκ δεν είναι μόνο του, θα εργαστούμε μαζί για να ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες μέρες”.

Ανέφερε περαιτέρω ότι “προκλήθηκε πολύ σοβαρή ένταση στην περιοχή πρώτα με το χτύπημα τον ΗΠΑ στο Ιράκ και τη δολοφονία του στρατηγού ΣουλεΪμανί και της συνοδείας του και στη συνέχεια με την επίθεση του Ιράν στη βάση των ΗΠΑ”. “Εμείς ως Τουρκία δεν θέλουμε να γίνει το Ιράκ πεδίο διαμάχης ξένων δυνάμεων. Πρέπει όλοι να σεβαστούν την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία του Ιράκ, αυτό είναι αναγκαιότητα”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι για την Τουρκία είναι πολύ σημαντική η σταθερότητα και ειρήνη στο Ιράκ.

Νωρίτερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιράκ Μπερχέμ Σαλίχ και τον Πρωθυπουργό του Ιράκ Αντίλ Αμπντουλμεχντί. Σε μήνυμά του στο τουίτερ ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έγραψε: “Τονίσαμε ότι σε αυτή την κρίσιμη περίοδο το Ιράκ δεν είναι μόνο. Αξιολογήσαμε τι μπορούμε να κάνουμε από κοινού για τη μείωση της έντασης στην περιοχή. Δηλώσαμε τη σημασία που δίνουμε στην ενότητα και σταθερότητα του Ιράκ. Κατά τη συνάντησή μας με τον Πρωθυπουργό του Ιράκ δηλώσαμε ότι θα συνεχιστεί η αλληλεγγύη μας στον αδελφό λαό του Ιράκ που περνά μια δύσκολη περίοδο και θα συνεχιστεί η στήριξή μας στο Ιράκ”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:28

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.