Τσαβούσογλου: ''Λάθος κίνηση της Ελλάδας''

Λάθος χαρακτήρισε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου την κίνηση της Ελλάδας να ζητήσει από τον Πρέσβη της Λιβύης το έγγραφο της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης και διερωτήθηκε αν είναι σωστό να απειλείς τον Πρέσβη μιας χώρας. “Κάτι τέτοιο δεν ταιριάζει στους κανόνες ευγενείας της διπλωματίας”, είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.


 
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε πως «αν ζητούσαν το κείμενο της συμφωνίας σαν άνθρωποι, η Λιβύη θα τους το έδινε» ενώ ανέφερε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πως αν το ζητούσαν από την Τουρκία θα τους το έδινε. 

Σε δηλώσεις του στους Τούρκους δημοσιογράφους στην Ιταλία, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι η συμφωνία συνάδει με το διεθνές δίκαιο, προσθέτοντας ότι «στο Λονδίνο ο Πρόεδρός μας είπε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Μητσοτάκη ότι μπορούμε να υπογράψουμε μια παρόμοια συμφωνία και με την Ελλάδα».
 
«Εμείς δεν αναγνωρίζουμε τον ‘Ε/κ τομέα’, αν στο μέλλον υπάρξει μια συμφωνία για το Κυπριακό ασφαλώς και με αυτούς μπορούμε να υπογράψουμε μια συμφωνία η οποία θα περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο. Είμαστε έτοιμοι για διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες γι’ αυτό το θέμα με όλες τις χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου και της Συρίας, πλην της ‘Ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου’» είπε αναφερόμενος στην Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ πρόσθεσε ότι «εμείς υποστηρίζουμε τη συνεργασία στην περιοχή».

Ερωτηθείς για την απέλαση του Λίβυου Πρέσβη από την Αθήνα, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι ρώτησαν τους Έλληνες γι’ αυτό. «Πραγματικά αυτό που έκαναν είναι πολύ λάθος, δεν ταιριάζει ούτε με τους κανόνες ευγενείας της διπλωματίας. Είναι σωστό να απειλείς τον Πρέσβη μιας χώρας; Ο Πρόεδρός μας είπε στον κ. Μητσοτάκη ας το ζητούσατε από εμάς. Εμείς θα σας το δίναμε αν μας το ζητούσατε. Αυτό δεν είναι κάτι μυστικό. Είναι δυνατόν μια συμφωνία που πέρασε από τη βουλή μας να μείνει κρυφή; Όχι. Τώρα εάν μια συμφωνία ή έγγραφο που πέρασε από τη βουλή μας δεν είναι μυστικό, δεν αφορά την ασφάλεια, το μοιράζομαι άνετα. Αν πάρεις τηλέφωνο τον Πρέσβη της Λιβύης και του πεις ‘αν δεν μου στείλεις εκείνο το έγγραφο θα σε απελάσω’ τότε η Λιβύη δεν θα υποκύψει. Αν το ζητούσαν σαν άνθρωποι η Λιβύη θα τους το έδινε, κι εμείς θα τους το δίναμε», ανέφερε. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι τώρα ότι το έγγραφο έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα τους και όλοι πλέον μπορούν να το δουν.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΓΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:59

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.