CHP:Καθυστερημένο και εύθραυστο το βήμα με Λιβύη

Η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη είναι ένα βήμα καθυστερημένο και εύθραυστο υποστηρίζει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί αποτελεσματικά τα δικά της δικαιώματα και συμφέροντά της και του ψευδοκράτους δίνοντας προτεραιότητα στη διπλωματία και όχι την ωμή βία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αντιπολιτευτικής εφημερίδας Αϊντινλίκ, ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Ουνάλ Τσεβικόζ σε γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει ότι η συμφωνία της Τουρκίας με την Λιβύη μπορεί να ανοίξει νέες συζητήσεις στην περιοχή. “Είναι ένα βήμα που έγινε με στόχο να ξεπεράσει την απομόνωσή στην οποία βρέθηκε η Τουρκία λόγω των λανθασμένων πολιτικών της στην ανατολική Μεσόγειο”, αναφέρει ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι αυτό το βήμα συγκριθεί με τις συμφωνίες που υπέγραψε η Κυπριακή Δημοκρατία για την ΑΟΖ το 2003 με την Αίγυπτο, το 2007 με τον Λίβανο και το 2010 με το Ισραήλ είναι ένα βήμα που άργησε και είναι πολύ εύθραυστο.

“Εάν η Τουρκία είχε συνάψει εγκαίρως συμφωνίες με την Αίγυπτο και το Ισραήλ για την θαλάσσια δικαιοδοσία, θα μπορούσαμε να αποτρέψουμε οποιαδήποτε αρνητική έκφραση για εμάς σε σχέση με τα ενεργειακά αποθέματα στην ανατολική Μεσόγειο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του CHP, προσθέτοντας ότι αν δεν βελτιωθούν οι σχέσεις της Τουρκίας με την Αίγυπτο, τη Συρία και το Ισραήλ, η συμφωνία που υπογράφηκε με τη Λιβύη θα φέρουν την Τουρκία ενώπιον νέων προβλημάτων. Υποστηρίζει ότι η Τουρκία πρέπει πρώτα να ξεκινήσει διάλογο με την συριακή κυβέρνηση και να αποστείλει αμέσως πρέσβεις στην Αίγυπτο και το Ισραήλ και η κυβέρνηση του ΑΚΡ να σταματήσει να παίρνει μέρος στη σύγκρουση στη Λιβύη. Το CHP υποστηρίζει πως όσο το η Τουρκία παραμένει μια από τις αιτίες της έντασης στην Λιβύη, δεν θα υπάρξει ειρήνη και σταθερότητα μεταξύ των πλευρών στην Λιβύη και αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την πολιτική της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. “Δίνοντας προτεραιότητα στη διπλωματία και όχι με ωμή δύναμη θα υπερασπιστούμε αποτελεσματικά τα δικαιώματα και συμφέροντα μας στην Τουρκία και την ‘τδβκ’ και θα βγούμε από την απομόνωση”, αναφέρει το CHP.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:01

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.