Στο Τόκιο ο Πάπας με μήνυμα για τα πυρηνικά

Ο πάπας Φραγκίσκος έφτασε στην Ιαπωνία, τον δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην Ασία, με βασικό στόχο να μεταφέρει το μήνυμα υπέρ του πυρηνικού αφοπλισμού από το Ναγκασάκι και τη Χιροσίμα, τις δύο πόλεις που μαρτύρησαν από την ατομική βόμβα.

Ο 82χρονος Φραγκίσκος, που έχει ταχθεί υπέρ της πλήρους απαγόρευσης των πυρηνικών όπλων, θα αναγνώσει ένα μήνυμα για το θέμα αυτό αύριο στο Ναγκασάκι και θα συναντηθεί με επιζώντες.
"Θα ήθελα να γνωρίσω εκείνος που συνεχίζουν να φέρουν τα τραύματα αυτής της τραγωδίας της ανθρώπινης ιστορίας" είπε ο πάπας απευθυνόμενος σε Ιάπωνες επισκόπους λίγο μετά την άφιξή του.
Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν ακαριαία από τις δύο βόμβες που έριξαν οι ΗΠΑ τον Αύγουστο του 1945, επιδιώκοντας το τέλος του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, και δεκάδες χιλιάδες άλλοι απεβίωσαν τα επόμενα χρόνια χτυπημένοι από ασθένειες και τραύματα που συνδέονταν με τη ραδιενέργεια.
Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα συναντηθεί επίσης με επιζώντες από το πυρηνικό ατύχημα στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα, την 11η Μαρτίου του 2011, τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή μετά το Τσερνόμπιλ το 1986.
Το αεροσκάφος του ποντίφικα προσγειώθηκε στο Τόκιο το απόγευμα τοπική ώρα, προερχόμενο από την Ταϊλάνδη. Ο Φραγκίσκος θα παραμείνει στην Ιαπωνία για 4 ημέρες.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη ενός πάπα τα τελευταία 38 χρόνια και μόλις η δεύτερη στην ιστορία. Το ταξίδι του θα είναι γεμάτο από αναμνήσεις των νεανικών χρόνων του, καθώς ως φοιτητής θεολογίας στη γενέτειρά του την Αργεντινή πριν από 50 και πλέον χρόνια, ονειρευόταν να τον στείλουν στην Ιαπωνία ως ιεραπόστολο.
Όμως, οι ανώτεροί του είχαν άλλα σχέδια για εκείνον, αφού χειροτονήθηκε ιερέας το 1968.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:12

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.