Άγκυρα:Από τις αρχές Ιουλίου έχουν φύγει από την Κωνσταντινούπολη 100.000 Σύροι

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας δήλωσε σήμερα ότι περίπου 100.000 Σύροι, οι οποίοι διέμεναν χωρίς άδεια στην Κωνσταντινούπολη, έχουν φύγει από την πόλη από τον Ιούλιο όταν η κυβέρνηση έδωσε προθεσμία στους μη εγγεγραμμένους εκεί Σύρους να φύγουν προς άλλες περιοχές.

Με το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των Τούρκων τα τελευταία χρόνια απέναντι στους Σύρους πρόσφυγες οι αρχές δήλωσαν ότι οι Σύροι που δεν είναι καταγεγραμμένοι στην μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας θα πρέπει να επιστρέψουν στις περιοχές στις οποίες είναι καταγεγραμμένοι μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, διαφορετικά θα κινδυνεύουν με αναγκαστική απομάκρυνση.

Η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες, οι οποίοι έφυγαν από τη Συρία για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο που μαίνεται εδώ και οκτώ χρόνια. Ο αριθμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα. Ο συριακός πληθυσμός στη Κωνσταντινούπολη, ο συνολικός πληθυσμός της οποίας είναι περίπου 15 εκατομμύρια, έχει ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο, περισσότεροι δηλαδή κάτοικοι από οποιαδήποτε άλλη τουρκική πόλη.

Οι Σύροι που είναι καταγεγραμμένοι σε άλλες πόλεις πήγαν στην Κωνσταντινούπολη προκαλώντας συσσώρευση πληθυσμού στην πόλη, δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

"Περίπου 100.000 Σύροι έχουν επιστρέψει στις περιοχές στις οποίες είναι καταγεγραμμένοι από τις 12 Ιουλίου", είπε και πρόσθεσε ότι συνολικά 200.000 μετανάστες έχουν φύγει από την πόλη.

Η Τουρκία φιλοξενεί επίσης μετανάστες από άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Την Παρασκευή το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 6.000 Σύροι μετανάστες στην Κωνσταντινούπολη έχουν σταλεί σε κέντρα προσωρινής κράτησης σε άλλες περιοχές από τις αρχές Ιουλίου.

Η Άγκυρα θέλει να εγκαταστήσει ορισμένους Σύρους πρόσφυγες σε ένα κομμάτι γης που ελέγχει σήμερα στη βορειοανατολική Συρία μετά την επίθεση που εξαπέλυσε τον περασμένο μήνα εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG.

Η Διεθνής Αμνηστία και η οργάνωση Human Rights Watch δημοσιοποίησαν τον περασμένο μήνα εκθέσεις οι οποίες αναφέρουν ότι η Τουρκία στέλνει δια της βίας Σύρους πρόσφυγες στη βόρεια Συρία. Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε τις πληροφορίες αυτές "ψευδείς και πλαστές".

Η Τουρκία έχει απελάσει 86.625 παράνομους μετανάστες από τις αρχές του χρόνου σε σχέση με 56.000 που απέλασε στη διάρκεια του 2018, είπε ο Σοϊλού.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:23

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.