Νέα πλήγματα στη Γάζα εναντίον Ισλαμικού Τζιχάντ και Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε νέα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα, παρά την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που τέθηκε σε εφαρμογή πριν από δύο εικοσιτετράωρα.


Τα πλήγματα στοχοθέτησαν όχι μόνο θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, αλλά και της Χαμάς, του ισλαμιστικού κινήματος που ελέγχει την περιοχή αλλά έμεινε στο περιθώριο των συγκρούσεων που εκτυλίχθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός μέσω της πλατφόρμας WhatsApp.

Κατά πηγές προσκείμενες στις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας, τα ισραηλινά πλήγματα στοχοθέτησαν δύο εγκαταστάσεις της Χαμάς στο βόρειο τμήμα του θύλακα, όπου ζουν δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι υπό ασφυκτικό ισραηλινό αποκλεισμό. Οι συγκρούσεις ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τον Ισλαμικό Τζιχάντ ξέσπασαν την Τρίτη, αφού έγινε "στοχευμένο" πλήγμα εναντίον ανώτερου στελέχους της οργάνωσης αυτής, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν.

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς, ο ένοπλος βραχίονάς της, αντιδρώντας εκτόξευσε εκατοντάδες ρουκέτες εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.

Σε αντίποινα, ο ισραηλινός πολλαπλασίασε τα πλήγματά του στη Λωρίδα της Γάζας, αποφεύγοντας πάντως να στοχοθετήσει τη Χαμάς, με την οποία είχε συμφωνήσει πριν από μήνες να τεθεί σε εφαρμογή κατάπαυση του πυρός. Έπειτα από 48 ώρες εχθροπραξιών, με 34 νεκρούς στη Λωρίδα της Γάζας και δεκάδες τραυματίες - αλλά όχι νεκρούς - στο Ισραήλ, εναντίον του οποίου εκτοξεύθηκαν τουλάχιστον 450 ρουκέτες, κηρύχθηκε εκεχειρία τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Ωστόσο, η κατάπαυση του πυρός χαρακτηρίζεται πολύ επισφαλής. Αεροσκάφη του Ισραήλ βομβάρδισαν ήδη χθες Παρασκευή τη Γάζα μετά την εκτόξευση ρουκετών, όπως και σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:26

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.