Στους 9 νεκρούς ο απολογισμός του ναυαγίου στο Λανθαρότε

O απολογισμός του ναυαγίου πλοιαρίου με μετανάστες στ` ανοιχτά του ισπανικού νησιού Λανθαρότε αυξήθηκε σε εννέα νεκρούς, μετά τον εντοπισμό τεσσάρων  πτωμάτων την Πέμπτη, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.


 
"Υπάρχουν εννέα άνθρωποι νεκροί, εκτός από τέσσερις που διασώθηκαν", δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης του Λανθαρότε. Πέντε πτώματα βρέθηκαν χθες, Τετάρτη στο νησί του αρχιπελάγους των Καναρίων Νήσων, που βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, στα ανοιχτά των ακτών του Μαρόκου.
 
Οι επιχειρήσεις έρευνας συνεχίστηκαν με τη βοήθεια δύο ελικοπτέρων και αρκετών σκαφών, παρά τις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες "με κύματα τεσσάρων και πέντε μέτρων", σύμφωνα με τον Ισίντορο Μπλάνκο, εκπρόσωπο των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων του Λανθαρότε.
 
Καμιά πληροφορία δεν δόθηκε για τη χώρα καταγωγής ή την ταυτότητα των μεταναστών  που είχαν αναχωρήσει την Παρασκευή δια θαλάσσης, όπως εξήγησαν οι διασωθέντες.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης του ΟΗΕ, τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή φέρονται ως αγνοούμενοι, στην προσπάθειά τους να φθάσουν στα Κανάρια Νησιά από τη βορειοδυτική Αφρική το 2019.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ-ΑΠΕ—AFP/ΓΣΑ/ΚΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:34

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.