Ερντογάν για Αμερικανούς: “Δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν”

Δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν λέγοντάς μας ότι απομάκρυναν τους τρομοκράτες από τη ζώνη ασφαλείας, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στους Αμερικανούς ενώ υποστήριξε πως οι τρομοκράτες δεν έχουν αποχωρήσει ούτε από το Τελ Ριφάτ, ούτε από το Μέμπιτς.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως η Τουρκία δεν θα μείνει θεατής απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται από τρομοκράτες εκτός της ζώνης ασφαλείας. Κατηγόρησε επίσης ΗΠΑ και δύση για διπλοπροσωπία και πολυπροσωπία ενώ είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν πρότζεκτ που σχετίζεται με τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο δεν παραδίδουν στην Τουρκία.

Σε ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι το προεδρικό σύστημα θα είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά που θα αφήσει η χώρα στο μέλλον. “Λένε ‘αυτό είναι μια δομή αντίθετη με την παράδοσή μας’. Λένε ‘εμείς είμαστε κόμμα του Ατατούρκ’. Μήπως ο βετεράνος (Ατατούρκ) κυβέρνησε τη χώρα με κοινοβουλευτική δημοκρατία; Αν δείτε σε όλο τον κόσμο, αυτή τη στιγμή οι αναπτυγμένες χώρες έχουν ή προεδρικό ή ημιπροεδρικό σύστημα”, υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι το πρόβλημά τους είναι ποιος το έφερε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία είναι η χώρα που έδωσε τον μεγαλύτερο αγώνα κατά της τρομοκρατίας και η χώρα που είχε τις μεγαλύτερες απώλειες από τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας, αλλά ταυτόχρονα είναι και η χώρα που είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία. Απευθυνόμενος στην δύση, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε “Έι δύση, γιατί δεν βλέπετε τις μητέρες στο Ντιγιάρμπακιρ”, εννοώντας τις οικογένειες που κάνουν καθιστική διαμαρτυρία ενώπιον των γραφείων του φιλοκουρδικού κόμματος ζητώντας πίσω τα παιδιά τους τα οποία στρατολογήθηκαν από το ΡΚΚ. “Δεν σας βολεύει. Εσείς εάν δεν είστε διπλοπρόσωποι είστε πολυπρόσωποι”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας μέχρι να τελειώσει και τον τελευταίο τρομοκράτη. “Κανείς να μην περιμένει από εμάς να τον σταματήσουμε”, ανέφερε.

Αναφερόμενος στις ΗΠΑ, ο Τούρκος Πρόεδρος διερωτήθηκε γιατί από το 1999 που η FETO (οργάνωση γκιουλέν) διεφυγε στις ΗΠΑ κρατείται εκεί. “Γιατί τους δίνουν τόση σημασία; Δεν είναι κανένα δυσεύρετο ινδικό ύφασμα. Σημαίνει εκεί έχουν άλλα σχέδια. Ο ηγέτης της FETO είναι ένα πρότζεκτ. Σαν ένα πρότζεκτ ζει σε ένα κτήμα 400 εκταρίων στις ΗΠΑ”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι γνωρίζουν πως εντός της ζώνης ασφαλείας που έχουν ορίσει υπάρχουν τρομοκράτες. “Δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν λέγοντάς μας ‘τους βγάλαμε’. Ούτε από το Τελ Ριφάτ, ούτε από το Μέμπιτς έχουν βγει”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος προσθέτοντας πως και οι τρομοκράτες εκτός της ζώνης ασφαλείας κάνουν επιθέσεις στην ζώνη ασφαλείας. “Δεν θα μείνουμε θεατές σε αυτό”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:35

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.