Αιθιοπία: Τουλάχιστον 16 νεκροί σε ταραχές

Δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων αυτή την εβδομάδα στην Αιθιοπία κατά του πρωθυπουργού και νομπελίστα Ειρήνης 'Αμπι 'Αχμεντ, δήλωσε σήμερα ερευνητής της Διεθνούς Αμνηστίας.

"Έχουμε 16 επιβεβαιωμένους θανάτους αλλά ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί γιατί διαδίδονται νέες πληροφορίες οι οποίες μένει να επιβεβαιωθούν", δήλωσε ο Φισέκα Τέκλε.

Δεκάδες πολίτες έχουν τραυματιστεί επίσης στις διαδηλώσεις και η κατάσταση παραμένει τεταμένη σε πολλές περιοχές της χώρας.

Υποστηρικτές του αμφιλεγόμενου ακτιβιστή Ζαουάρ Μοχάμεντ κατέβηκαν ξανά στους δρόμους χθες, Πέμπτη, καίγοντας λάστιχα αυτοκινήτων και στήνοντας οδοφράγματα στους δρόμους σε διάφορες πόλεις.

Ο Ζαουάρ Μοχάμεντ, ιδρυτής του αντιπολιτευόμενου μέσου ενημέρωσης Oromia Media Network (OMN), με έδρα τις ΗΠΑ, που επέστρεψε τον περασμένο Αύγουστο στην Αιθιοπία, κατηγόρησε τις δυνάμεις της τάξης ότι επιχείρησαν να οργανώσουν επίθεση εναντίον του.

Ο Μοχάμεντ απηύθυνε χθες έκκληση για ηρεμία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επαναλαμβάνοντας τις επικρίσεις του κατά των αρχών, παρουσία βουλευτών της αντιπολίτευσης.

"Η αστυνομία θέλησε να μας δοκιμάσει, νομίζω ότι έλαβαν την κατάλληλη απάντηση. Τους δείξαμε ότι ήταν αδύνατο να μας εκφοβίσουν", είπε ο Ζαουάρ Μοχάμεντ.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:44

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.