Ερντογάν: Όπου υψώνεται η σημαία μας, δεν κατεβαίνει ποτέ

Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει εναντίον των Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία, ό,τι κι αν λέει οποιοσδήποτε και παρά τις απειλές, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η μάχη, πρόσθεσε, θα συνεχιστεί έως την τελική νίκη.
Δήλωσε μάλιστα προκλητικά ότι η επέμβαση στη Συρία είναι το ίδιο ζωτικής σημασίας όπως και η εισβολή στην Κύπρο το 1974, προσθέτοντας πως όπου υψώνεται η τουρκική σημαία δεν κατεβαίνει ποτέ.
Μιλώντας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ο Πρόεδρος της Τουρκίας καταφέρθηκε για ακόμα μια φορά εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου για την κριτική που ασκούν σε βάρος της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας.
Ζήτησε μάλιστα διεθνή χρηματοδότηση για τα σχέδια της Τουρκίας να εγκαθιδρύσει ζώνη ασφαλείας στη βορειοανατολική Συρία.

erdogan angry

Αντιδράσεις για ευρωπαϊκές αποφάσεις
Έντονα αντέδρασε η Άγκυρα στις αποφάσεις των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωση, καταδικάζει τις αποφάσεις.
Αναφέρει ότι η Άγκυρα θα εξετάσει σοβαρά τη συνεργασία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συγκεκριμένους τομείς, εξαιτίας της παράνομης και μεροληπτικής, όπως ισχυρίζεται, συμπεριφοράς της.
Παράλληλα, επικρίνει έντονα την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κριτική σε βάρος της Τουρκίας για την επίθεση στη Συρία κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής. Κάμνει μάλιστα λόγο για απαράδεκτη προσέγγιση που προστατεύει τους τρομοκράτες.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού, Ανδρέας Κωνσταντίνου
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:51

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Στους 706.534 ο αριθμός των εκλογέων
09:47
Στις Βρυξέλλες 22 νέοι Κύπριοι διπλωμάτες
09:23
Στάσιμες οι εργασίες για την προβλήτα στο Βασιλικό
09:07
Υπουργός Παιδείας: Σκοπός η αυτοπροστασία των παιδιών
08:59
Πολίτης εντόπισε πτώμα σε αποσύνθεση στη Σωτήρα
06:42
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.