Συρία: Σκληρές μάχες, χιλιάδες οι πρόσφυγες

Κούρδοι πολιτοφύλακες υποστήριξαν ότι σκότωσαν 75 Τούρκους στρατιώτες και αξιωματικούς και κατέστρεψαν 7 άρματα μάχης στην πόλη Ρας Αλ Αιν.

Σύμφωνα με κουρδικά μέσα ενημέρωσης, 19 Τούρκοι στρατιωτικοί τραυματίστηκαν σε επίθεση εναντίον μονάδων του τουρκικού στρατού. Οι Τούρκοι υποστήριξαν ότι έχουν καταλάβει την πόλη, ωστόσο αυτό διαψεύδεται τόσο από τους Κούρδους όσο και από το Γαλλικό πρακτορείο, το οποίο ανέφερε ότι οι τουρκικές δυνάμεις απλώς μπήκαν στην πόλη και οι εχθροπραξίες συνεχίζονται.
Οι Κούρδοι μαχητές ζήτησαν χθες από τα κράτη που πολέμησαν το Ισλαμικό Κράτος να κλείσουν τον εναέριο τους χώρο στα τουρκικά μαχητικά.

Στο μεταξύ, κορυφώνεται η ανησυχία για ενεργοποίηση πυρήνων του Ισλαμικού Κράτους μετά την Τουρκική εισβολή. Ήδη δεκάδες φαίνεται να έχουν αποδράσει από φυλακές που ελέγχουν οι Κούρδοι μαχητές, οι οποίοι πλέον δίνουν βάρος στην αντιμετώπιση των τουρκικών δυνάμεων.
Επιπρόσθετα, πέραν των 100 γυναικόπαιδων, συγγενείς εξτρεμιστών έχουν αποδράσει από προσφυγικό καταυλισμό και εκφράζονται φόβοι ότι κατευθύνονται σε χώρους όπου έχουν αναβιώσει πυρήνες της εξτρεμιστικής οργάνωσης.
Εξάλλου, όπως ανέφεραν οι τοπικές κουρδικές αρχές, οι τουρκικές δυνάμεις προσεγγίζουν το συγκεκριμένο καταυλισμό, 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα, όπου διαμένουν χιλιάδες συγγενείς μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Την ίδια ώρα, σχεδόν μισό εκατομμύριο άμαχοι στις περιοχές που εισέβαλε η Τουρκία, θα χρειαστούν άμεση ανθρωπιστική βοήθεια και προστασία τις επόμενες βδομάδες, τόνισαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη.
Έκαναν λόγο για προσφυγοποίηση τουλάχιστον 130 χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τις πόλεις Ρας Αλ Αιν και Τελ Αμπιάντ.
Κουρδικές πηγές ανεβάζουν τον αριθμό αυτό στις διακόσιες και πλέον χιλιάδες.

Σύνταξη: Κωνσταντίνος Τσιντάς

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:54

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.