Ν. Τραμπ: «Κακή ιδέα η επίθεση στη Συρία»

«Η εμπλοκή μας στη Μέση Ανατολή ήταν η χειρότερη απόφαση στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών», υποστήριξε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, τρεις ημέρες αφότου ανακοίνωσε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Η αιφνιδιαστική αυτή απόφαση που έλαβε την Κυριακή φαίνεται να έδωσε το πράσινο φως σε μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων, συμμάχων της Ουάσινγκτον στη μάχη κατά των τζιχαντιστών.

Αντιμετωπίζοντας επικρίσεις από το ίδιο το στρατόπεδό του, ο Αμερικανός πρόεδρος πολλαπλασίασε έκτοτε τις δηλώσεις, αντιφατικές μερικές φορές, για το θέμα αυτό, απειλώντας κυρίως την Τουρκία με βαριές οικονομικές κυρώσεις αν «υπερβεί τα όρια».

Όμως εμφανίζεται αποφασισμένος να «θέσει τέλος στους ατελείωτους πολέμους», όπως ήταν μία από τις προεκλογικές υποσχέσεις του.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έπρεπε ποτέ να έχουν πάει στη Μέση Ανατολή», εκτίμησε σήμερα. «Οι ηλίθιοι ατελείωτοι πόλεμοι τελειώνουν για εμάς!».

«Θα φέρουμε σιγά σιγά και προσεκτικά τους σπουδαίους στρατιώτες και τον στρατό μας στο σπίτι», προσέθεσε σε ένα άλλο πρωινό τουίτ ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος, σύμφωνα με τον οποίο οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή κόστισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες κάπου «8.000 τρισεκατομμύρια δολάρια» και χιλιάδες ζωές.

«Πήγαμε σε πόλεμο βασισμένοι σε μια λάθος υπόθεση όπως έχει αποδειχθεί τώρα: ότι υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής. Δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑ», έγραψε αναφερόμενος στην αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003.

Έντονη ανησυχία Γκουτέρες

Την «έντονη ανησυχία» του για τις τελευταίες εξελίξεις στη βορειοανατολική Συρία εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, τονίζοντας πως «η οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση πρέπει να σέβεται απόλυτα τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φαρχάν Χαγκ.

«Άμαχοι και μη στρατιωτικές υποδομές θα πρέπει να προστατευτούν», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ. «Ο Γενικός Γραμματέας πιστεύει πως δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στον συριακό πόλεμο».

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Χαγκ, συμπλήρωσε πως ο ΟΗΕ είναι έτοιμος για μια ανθρωπιστική απόκριση στη βόρεια Συρία εν μέσω της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:56

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.