Δώδεκα νεκροί ύστερα από ναυάγιο στο Μαρόκο

Τα πτώματα άλλων πέντε μεταναστών που προσπαθούσαν να φτάσουν στα ισπανικά παράλια εντοπίστηκαν σήμερα κοντά στην Καζαμπλάνκα, μετά τη βύθιση του πλοιαρίου τους, το Σάββατο, ανεβάζοντας τον απολογισμό της τραγωδίας στους 12 νεκρούς.

Τα θύματα "αναγνωρίστηκαν από τους οικείους τους", ανέφεραν οι τοπικές αρχές. Ολοι τους επέβαιναν στο φουσκωτό που βυθίστηκε στον Ατλαντικό, σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από την Καζαμπλάνκα. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι τώρα πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο πλοιάριο.

Από τον Ιανουάριο, περισσότεροι από 15.000 μετανάστες έχουν φτάσει στην Ισπανία δια θαλάσσης. Συχνά αποπλέουν από το βόρειο Μαρόκο (στη Μεσόγειο) που απέχει μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τη νότια Ισπανία. Κάποιες, σπάνιες, φορές, όμως προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη με αφετηρία την Καζαμπλάνκα, που απέχει περισσότερα από 350 χιλιόμετρα από τα ισπανικά παράλια.

Να σημειωθεί πάντως ότι οι αφίξεις δια θαλάσσης στην Ισπανία παρουσιάζουν σημαντική μείωση σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, όταν οι μαροκινές αρχές απέτρεψαν περίπου 89.000 "απόπειρες παράτυπης μετανάστευσης", σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Πηγή: (ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP/ΚΧΡ/ΓΜΙ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:06

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.