Στη δημοσιότητα έγγραφο με τη συνομιλία Τραμπ - Ζελένσκι

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αποχαρακτηρισμένες πέντε σελίδες από την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν τον Ιούλιο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τον Τζο Μπάιντεν και τον γιο του Χάντερ.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου την πλειοψηφία κατέχουν οι Δημοκρατικοί, θα εξετάσει αν ο Τραμπ επιδίωξε τη βοήθεια του Κιέβου για να δυσφημίσει τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020. Ο Χάντερ Μπάιντεν εργαζόταν για ουκρανικό όμιλο φυσικού αερίου από το 2014, όταν ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί προεδρίας Ομπάμα.

Στο διάλογο Τραμπ - Ζελένσκι είναι εμφανές ότι ο αμερικανός πρόεδρος ζητεί από τον Ουκρανό πρόεδρο να διεξαγάγει έρευνα για πιθανή εμπλοκή του γιου του Μπάιντεν, βασικού πολιτικού του αντιπάλου, σε σκάνδαλο διαφθοράς. Ο Χάντερ Μπάιντεν εργαζόταν για ουκρανικό όμιλο φυσικού αερίου από το 2014, όταν ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, επί προεδρίας Ομπάμα. Η εταιρεία ελέγχθηκε για διαφθορά από τις ουκρανικές αρχές, αλλά δεν απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες στον Χάντερ.

Με tweet του ο Τραμπ υποσχέθηκε να δώσει στη δημοσιότητα «πλήρες, αποχαρακτηρισμένο και μη επεξεργασμένο» αντίγραφο της τηλεφωνικής συνομιλίας του Ιουλίου.

H επίμαχη αναφορά Τραμπ

«Θα ήθελα να μάς κάνετε μια χάρη όμως, γιατί η χώρα μας έχει περάσει πολλά και η Ουκρανία ξέρει πώς είναι αυτό (...) Γίνεται πολλή συζήτηση για το γιο του Μπάιντεν, ότι ο Μπάιντεν σταμάτησε τη δίωξη και πολύς κόσμος θέλουν να μάθουν γι’ αυτό λοιπόν κάντε ό,τι μπορείτε με τον υπουργό Δικαιοσύνης θα ήταν σπουδαίο. Ο Μπάιντεν καυχιόταν ότι σταμάτησε τη δίωξη αν μπορείτε να το κοιτάξετε… Μου φάνηκε απαίσιο».

«Θα ζητήσουν συγνώμη οι Δημοκρατικοί αφότου δουν τι ειπώθηκε στην τηλεφωνική κλήση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας; Θα έπρεπε, μια τέλεια κλήση – τους αιφνιδίασα!» σχολίασε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Κανένας δεν μπορεί να μού ασκήσει πιέσεις εκτός από τον εξάχρονο γιο μου» ήταν η απάντηση που έδωσε πάντως την Τετάρτη ο Ουκρανός πρόεδρος σχετικά με το αν ο Ντόναλντ Τραμπ του άσκησε πιέσεις κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε μαζί του τον Ιούλιο.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τρίτης η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε την εκκίνηση της επίσημης έρευνας σε βάρος του προέδρου των ΗΠΑ με το ερώτημα της παραπομπής, κάτι που προκάλεσε την ακύρωση της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: Skai.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:09

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.