Σαουδική Αραβία:Eυρήματα έρευνας για την επίθεση

Ο υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στρατιωτικός συνασπισμός που μάχεται εναντίον του κινήματος Χούτι στην Υεμένη δήλωσε σήμερα πως η επίθεση σε σαουδαραβικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις πραγματοποιήθηκε με ιρανικά όπλα και δεν προήλθε από την Υεμένη, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά .

Ο εκπρόσωπος του συνασπισμού Τούρκι αλ-Μάλικι είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Ριάντ πως η έρευνα για την επίθεση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η ομάδα Χούτι, συνεχίζεται και οι αρχές προσπαθούν να προσδιορίσουν την τοποθεσία εκτόξευσης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Από την πλευρά του, ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στην Υεμένη, Μάρτιν Γκρίφιθς, δήλωσε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πως δεν είναι «απολύτως σαφές» ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση αλλά πρόσθεσε πως αυτή αύξησε τις πιθανότητες μιας περιφερειακής σύγκρουσης. «Δεν είναι απολύτως σαφές ποιος βρισκόταν πίσω από την επίθεση, αλλά το γεγονός πως η Άνσαρ Αλλάχ έχει αναλάβει την ευθύνη είναι αρκετά άσχημο», είπε ο Γκρίφιθς στο ΣΑ χρησιμοποιώντας την επίσημη επωνυμία της ομάδας Χούτι της Υεμένης. «Αυτό το εξαιρετικό σοβαρό περιστατικό καθιστά τις πιθανότητες μιας περιφερειακής σύγκρουσης πολύ πιο υψηλές», είπε. Η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Κέλι Κραφτ, δήλωσε στο ΣΑ πως οι πληροφορίες που υπάρχουν για την επίθεση «δείχνουν πως η ευθύνη ανήκει στο Ιράν» και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η επίθεση έγινε από την Υεμένη. Η μόνιμη αντιπρόσωπος της Βρετανίας στα Ηνωμένα Έθνη Κάρεν Πιρς δήλωσε στο 15μελές ΣΑ: «Εξακολουθούμε να αξιολογούμε το τι συνέβη και ποιος είναι υπεύθυνος για τις επιθέσεις. Όταν αυτό καθοριστεί θα συζητήσουμε με τους εταίρους μας πώς θα προχωρήσουμε με υπεύθυνο τρόπο».

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:24

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
22:00
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, αναφέρει ο Κόμπος
21:32
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων, λέει η Λαγκάρντ
21:25
Έκκληση στις αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων Πηγών Ενέργειας
21:18
Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τράπεζα Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
21:14
Τα είπαν τηλεφωνικώς οι Πρόεδροι της Ρωσίας και του Ιράν
21:01
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά του Ιράν, λόγω επίθεσης στο Ισραήλ
20:53
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
20:48
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
18:34
Διασώθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στον κόλπο της Λεμεσού
18:31
Στοχεύουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, λέει η Μαρία Παναγιώτου
18:25
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.