Eργαζόμενοι στη General Motors πραγματοποιούν απεργία

Το ισχυρό αμερικανικό συνδικάτο των εργαζόμενων στην αυτοκινητοβιομηχανία United Auto Workers (UAW) κάλεσε περίπου 48.000 εργαζόμενους στην εταιρεία General Motors σε απεργία από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, την πρώτη μεγάλη κινητοποίηση στη GM από το 2007, προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στη διοίκηση της εταιρείας κατά τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.



"Υπεύθυνοι του συνδικάτου από όλη τη χώρα συναντήθηκαν χθες, Κυριακή, το πρωί μετά τη λήξη το Σάββατο το βράδυ της συλλογικής σύμβασης εργασίας στη GM, που χρονολογείται από το 2015, και αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας από τα μεσάνυχτα της Κυριακής", ανακοίνωσε το συνδικάτο UAW.

Η απεργία αυτή κινδυνεύει να σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων σε ολόκληρες τις ΗΠΑ στη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου. Η διεύθυνση της GM εξέφρασε τη λύπη της που το UAW "επέλεξε την κήρυξη απεργίας", εκτιμώντας ότι παρουσίασε "μια ισχυρή πρόταση" για νέα σύμβαση εργασίας.

Ωστόσο οι διαφορές μεταξύ των διεκδικήσεων του συνδικάτου και των προτάσεων της διεύθυνσης για τους μισθούς, τα επιδόματα, το καθεστώς των μη μόνιμων εργαζόμενων και την ασφάλεια εργασίας παραμένουν μεγάλες, εκτίμησε ο Τέρι Ντάιτς αντιπρόεδρος του UAW αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις.

Οι συζητήσεις αυτές ξεκίνησαν τον Ιούλιο και πλέον έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, αυτή είναι η πρώτη τόσο μεγάλη απεργία που πραγματοποιείται στη GM εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία. Η προηγούμενη κινητοποίηση χρονολογείται το 2007, όταν 73.000 εργαζόμενοι σε περισσότερα από 80 εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας είχαν σταματήσει να εργάζονται για δύο ημέρες.

"Τα μέλη μας μίλησαν, λάβαμε μέτρα και δεν λαμβάνουμε την απόφαση αυτή ελαφρά τη καρδία", πρόσθεσε ο Τεντ Κραμ συνδικαλιστικός υπεύθυνος επιτροπής της είναι αρμόδια για τις διαπραγματεύσεις. Το UAW, που βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες Ford και Chrysler, κατάφερε να καταλήξει την Παρασκευή σε συμφωνία μαζί τους.

Πηγή: (ΚΥΠΕ - ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters/ΚΔ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:24

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
18:00
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.