Τυνησία: Άρχισε η ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές

Τα 13.000 εκλογικά τμήματα άνοιξαν σήμερα για τις δεύτερες δημοκρατικές προεδρικές εκλογές στην ιστορία της Τυνησίας, μια ψηφοφορία χωρίς φαβορί και με ανοικτά όλα τα αποτελέσματα, καθώς τα οικονομικά προβλήματα της νεαρής δημοκρατίας κυριαρχούν στα προεκλογικά προγράμματα.

Δεκάδες άνθρωποι περίμεναν μπροστά στα εκλογικά τμήματα πριν ακόμη αυτά ανοίξουν, στις 8 π.μ. (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας), για να επιλέξουν έναν πρόεδρο μεταξύ των 26 υποψηφίων.

Ενώ η προσοχή στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στις αραβικές χώρες, είναι στραμμένη στο μετριοπαθές ισλαμιστικό κόμμα Ενάχντα, πολλοι Τυνήσιοι παρακολουθούν την τύχη του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ναμπίλ Καρούι, ο οποίος είναι υποψήφιος μέσα από τη φυλακή, καθώς είναι προφυλακισμένος για φοροδιαφυγή, μια κατηγορία την οποία αρνείται.

Σε μια ανατροπή της τελευταίας στιγμής, δύο υποψήφιοι που δεν είχαν πολλές πιθανότητες να εκλεγούν, ο Μοχσέν Μαρζούκ και ο Σλι Ριαχί, ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται και θα στηρίξουν τον υπουργό Άμυνας Αμπνελκαρίμ Ζμπίντι. Πρόκειται για μια ύστατη προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά των ψήφων, καθώς στις αυριανές εκλογές μετέχει πλήθος υποψηφίων, συχνά χωρίς ξεκάθαρο πολιτικό πρόγραμμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:25

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
08:48
Τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιά στη Γεροσκήπου
08:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.