Ο κυκλώνας Ντόριαν πλήττει τη Βόρεια Καρολίνα με ανέμους ταχύτητας 150 χλμ.

Με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων την ώρα, ο κυκλώνας Ντόριαν πλήττει τα νησιά Άουτερ Μπανκς στη Βόρεια Καρολίνα, αφού σκόρπισε την καταστροφή στις Μπαχάμες, τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Ντόριαν, κινούμενος αργά, έφτασε στις 16.00 σήμερα στο ακρωτήριο Χάτερας και παραμένει επικίνδυνος μολονότι στην πορεία του εξασθένησε και βρίσκεται πλέον στη βαθμίδα 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC).

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ δήλωσε ότι ανησυχεί ιδίως για το νησί Οκρακόουκ, όπου όπως του ανέφεραν, περίπου 800 άνθρωποι παρέμειναν στα σπίτια τους και τους κάλεσε να αναζητήσουν προστασία σε σημεία με μεγαλύτερο υψόμετρο, για την περίπτωση που η περιοχή πληγεί από μεγάλα κύματα.

"Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τους εκατοντάδες ανθρώπους που παγιδεύτηκαν στο Οκροκόουκ. Οι διασώστες είναι έτοιμοι να πάνε εκεί μόλις μπορέσουν", είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Ράλεϊ.

Η Έλεν και ο Τζον Χίλντεμπραντ άφησαν το παραθαλάσσιο σπίτι τους και αναζήτησαν καταφύγιο σε ένα ξενοδοχείο της Ελίζαμπεθ Σίτι, μαζί με την κόρη τους. Η οικογένεια μετακόμισε στα Άουτερ Μπανκς πριν από δύο χρόνια και ο Ντόριαν είναι ο πρώτος κυκλώνας που αντιμετωπίζουν εκεί. "Αυτό που με αγχώνει περισσότερο είναι ότι τα πράγματα είναι πολύ ρευστά. Αλλάζουν συνεχώς. Δεν ξέραμε πότε να φύγουμε", είπε η Έλεν Χίλντεμπραντ.

Σύμφωνα με το NHC, ο κυκλώνας μπορεί να προκαλέσει θαλάσσια κύματα ύψους έως και δύο μέτρων στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο Ντόριαν αναμένεται να κινηθεί προς τα βόρεια αργότερα σήμερα και νωρίς το πρωί του Σαββάτου να πλήξει με καταρρακτώδεις βροχές το Ναντάκετ Άιλαντ και το Μάρθα'ς Βάινγιαρντ, στη Μασαχουσέτη

Περισσότερα από 330.000 σπίτια και επιχειρήσεις είχαν μείνει χωρίς ρεύμα στη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα το πρωί της Παρασκευής. Και στις δύο Πολιτείες έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τα σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ λειτουργούν καταφύγια για όσους αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Στη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι διατάχθηκαν να εκκενώσουν τις περιοχές όπου κατοικούν, όμως δεν είναι σαφές πόσοι από αυτούς υπάκουσαν στην εντολή των αρχών.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:33

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
13:04
Μάχη με τον χρόνο για την ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
12:44
Τροποποίηση διατάγματος για τα μέτρα κατά του κορονοϊού αποφάσισε το Υπουργικό (Βίντεο)
12:36
Πασινιάν: Ανάγκη επιστροφής περιοχών στο Αζερμπαϊτζάν ή πόλεμος
12:27
Τη συνολική βροχόπτωση για τον μήνα κάλυψε η βροχόπτωση στη Λευκωσία
12:08
Κόμπος: Η Λευκωσία δεν εντοπίζει οποιαδήποτε διάσταση απόψεων μεταξύ τουρκοκυπριακής ηγεσίας και Τουρκίας
11:38
Τμήμα Μετεωρογίας-2ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
11:21
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν (Βίντεο)
10:57
Αθήνα: Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο
10:36
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.