Aφγανιστάν: 10 νεκροί από βομβιστική επίθεση των Ταλιμπάν

Τουλάχιστον 10 πολίτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 42 τραυματίστηκαν σήμερα στο κέντρο της Καμπούλ από βομβιστική επίθεση που πραγματοποίησαν οι Ταλιμπάν, από την οποία καταστράφηκαν επίσης αυτοκίνητα και καταστήματα στην περιοχή όπου σημειώθηκε, κοντά στα κεντρικά γραφεία της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και την Πρεσβεία των ΗΠΑ, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτή, η οποία σημειώνεται την ώρα που μεταξύ αυτών και Αμερικανών αξιωματούχων διεξάγονται διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία που αφορά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα με αντάλλαγμα εγγυήσεις για την ασφάλεια από την πλευρά των Ταλιμπάν.

«Τουλάχιστον 10 πολίτες σκοτώθηκαν και 42 τραυματίες έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νάσρατ Ραχίμι.

Εικόνες από βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αυτοκίνητα και μικρά καταστήματα να έχουν καταστραφεί από την έκρηξη που σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου σε δρόμο κοντά στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ και την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Καμπούλ. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή.

Η έκρηξη προκλήθηκε από ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά μικρό λεωφορείο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών Νάσρατ Ραχίμι, όπως μετέδωσε το dpa.

Ωστόσο, το Reuters κάνει λόγο για επίθεση καμικάζι και επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες που ανέφεραν ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι στέκονταν ή διέσχιζαν τον δρόμο αυτόν κοντά στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ και την Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Πριν από λίγες μέρες, την Δευτέρα, τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο φορτηγό που σημειώθηκε κατά κτιριακού συγκροτήματος, που χρησιμοποιούν διεθνείς οργανώσεις στην Καμπούλ, για την οποία ανέλαβαν την ευθύνη και πάλι οι Ταλιμπάν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:34

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.