G7: Οι ηγέτες έστειλαν "μήνυμα ενότητας"

Ένα "μήνυμα ενότητας" προέκυψε από τις συνομιλίες που είχαν οι ηγέτες της G7 στο Μπιαρίτς, μολονότι υπήρχε μεγάλη ένταση ενόψει της συνόδου κορυφής, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με το τέλος της συνόδου, τόνισε ότι οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ Κίνα και ΗΠΑ δημιουργούν αβεβαιότητα. Σημείωσε όμως ότι ο Αμερικανός ομόλογός του, Ντόναλντ Τραμπ, διαβεβαίωσε τους ηγέτες ότι θέλει να συνάψει μια συμφωνία με το Πεκίνο.

Αναφερόμενος στο θέμα της φορολόγησης των κολοσσών του διαδικτύου (Gafa), που αποτελεί πηγή έντασης μεταξύ της Γαλλίας και των ΗΠΑ, ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι βρέθηκε "μια πολύ καλή συμφωνία στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ". Όπως είπε, Παρίσι και Ουάσινγκτον συμφώνησαν ότι θα καταλήξουν σε μια λύση για την εφαρμογή ενός διεθνούς φόρου το 2020 και, όταν γίνει αυτό, η Γαλλία θα καταργήσει τον δικό της, ύψους 3%.

Ο Τραμπ είχε απειλήσει ότι θα επιβάλει δασμούς σε γαλλικά προϊόντα, μετά την απόφαση της Γαλλίας να φορολογήσει τα κέρδη των μεγάλων διαδικτυακών εταιρειών (Google, Amazon, Facebook κ.α.) για τις υπηρεσίες που παρέχουν σε γαλλικό έδαφος.

Μας ενώνει η επιθυμία να βρούμε μια διπλωματική λύση για το Ιράν, δηλώνει η καγκελάριος Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, μιλώντας για τις συνομιλίες που είχε με τον Τραμπ, είπε ότι του επανέλαβε την πρότασή της, να συμμετάσχουν αμερικανικές εταιρείες σε ένα συνέδριο που θα διεξαχθεί στη Γερμανία, ώστε "να παρουσιάσουμε καλύτερα τη γερμανική αγορά στους Αμερικανούς" και πρόσθεσε ότι αυτή η ιδέα "επιδοκιμάστηκε".

Για το θέμα του Ιράν, η καγκελάριος είπε ότι "αυτό που μας ενώνει είναι ότι όχι μόνο δεν θέλουμε να αποκτήσει (η Τεχεράνη) πυρηνικά όπλα αλλά επίσης θέλουμε να βρούμε μια λύση μέσω πολιτικών μέσων".

Σε δηλώσεις της για το Brexit, η Μέρκελ επανέλαβε ότι η Ευρώπη είναι "ενωμένη" στον τρόπο που αντιμετωπίζει το ζήτημα. "Θα έχουμε δουλειά να κάνουμε το φθινόπωρο για την αποχώρηση της Βρετανίας (από την ΕΕ) και επομένως οι επόμενες εβδομάδες θα είναι γεμάτες", πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:40

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.