Το Ισραήλ εξολοθρεύει ντρόουν-«φονιάδες»

Οι αρχές του Ισραήλ έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο που υποστηρίζουν ότι καταγράφει μέλη της ιρανικής οργάνωσης Φρουροί της Επανάστασης στη Συρία.

Μεταφέρουν ένα ντρόουν- «φονιά», σαν αυτά που χρησιμοποιούν για να χτυπήσουν στόχους στο Ισραήλ, σύμφωνα πάντα με το Τελ Αβίβ, που πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στη Συρία για την εξολόθρευσή τους.

Οι αρχές του Ισραήλ έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο που υποστηρίζουν ότι καταγράφει μέλη της ιρανικής οργάνωσης Φρουροί της Επανάστασης στη Συρία.

Μεταφέρουν ένα ντρόουν- «φονιά», σαν αυτά που χρησιμοποιούν για να χτυπήσουν στόχους στο Ισραήλ, σύμφωνα πάντα με το Τελ Αβίβ, που πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στη Συρία για την εξολόθρευσή τους.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι απέτρεψε ήδη τις προηγούμενες ημέρες χτυπήματα με αυτά τα ντρόουν- «φονιάδες» που είναι φορτωμένα με εκρηκτικά και, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τα χρησιμοποιεί το παρακλάδι των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία ( Quds) ως «βομβιστές αυτοκτονίας».
Θα συνεχίσουμε να ξεσκεπάζουμε κάθε απόπειρα του Ιράν να μας επιτεθεί και κάθε προσπάθεια να κρυφτεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Θέλω να τονίσω ότι δε θα ανεχτούμε επιθέσεις από οποιαδήποτε χώρα στην περιοχή. Οποιοδήποτε κράτος που το έδαφός του θα χρησιμοποιηθεί για επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ θα υπουστεί τις συνέπειες.
          Μπέντζαμιν Νετανιάχου
          πρωθυπουργός Ισραήλ

Εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης διέψευσε ότι εγκαταστάσεις τους δέχθηκαν επίθεση.

Αντίθετα, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, υποστήριξε ότι από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους δύο Λιβανέζοι πολίτες και προειδοποίησε:

«Μπορώ να πω στον ισραηλινό στρατό στα σύνορα, ξεκινώντας από απόψε, να είστε προσεκτικοί και σε επιφυλακή και να μας περιμένετε.»

Ο συριακός στρατός, σε ανακοίνωση, ανέφερε ότι «η πλειοψηφία των ισραηλινών πυραύλων καταστράφηκαν πριν φτάσουν στον στόχο τους.»

Το Ισραήλ έχει παραδεχθεί ότι έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες επιθέσεις στη Συρία, με στόχο δυνάμεις που στηρίζονται από το Ιράν.

«Παρανοϊκές επιχειρήσεις»

¨Ο επικεφαλής των Ιρανών Quds, Κασέμ Σολεϊμάνι, αντιδρώντας στην ισραηλινή επίθεση και στην πτώση δύο ισραηλινών ντρόουν στη Βηρυτό σε τουίτ που ανήρτησε σε τρεις γλώσσες ανέφερε:

_«Αυτές οι παρανοϊκές επιχειρήσεις είναι απολύτως οι τελευταίες προσπάθειες του σιωνιστικού καθεστώτος.» _

Πηγή: Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:40

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Στους 706.534 ο αριθμός των εκλογέων
09:47
Στις Βρυξέλλες 22 νέοι Κύπριοι διπλωμάτες
09:23
Στάσιμες οι εργασίες για την προβλήτα στο Βασιλικό
09:07
Υπουργός Παιδείας: Σκοπός η αυτοπροστασία των παιδιών
08:59
Πολίτης εντόπισε πτώμα σε αποσύνθεση στη Σωτήρα
06:42
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
06:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.