Χαρίρι:Επίθεση κατά του Λιβάνου η πτώση των ισραηλινών drones

Η πτώση δύο ισραηλινών τηλεκατευθυνόμενων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Βηρυτό συνιστά απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα που αυξάνει τις εντάσεις, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ανοιχτή επίθεση στην εθνική κυριαρχία της χώρας.

Ο Χαρίρι είπε ότι βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο του Λιβάνου Μισέλ Αούν για το ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα σε αυτό που χαρακτήρισε "νέα επιθετικότητα". Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει έντονη παρουσία αεροσκαφών στον εναέριο χώρο πάνω από την πρωτεύουσα και τα προάστιά της, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του.

Νωρίτερα σήμερα, ο στρατός του Λιβάνου επιβεβαίωσε ότι ένα ισραηλινό, τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέπεσε και ένα άλλο εξερράγη στο νότιο προάστιο Νταχίγε της Βηρυτού στις 02:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

Λίγο πριν, το λιβανέζικο, σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ είχε ανακοινώσει ότι από την έκρηξη ενός εκ των δύο ισραηλινών drones υπέστη υλικές ζημιές ένα κέντρο μέσων ενημέρωσης του κινήματος.

Από την πλευρά του ο στρατός του Ισραήλ επεσήμανε ότι δεν σχολιάζει ξένες αναφορές.

Το Ισραήλ θεωρεί τη Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν, μεγάλη απειλή και ανησυχεί για την αυξανόμενη επιρροή της Τεχεράνης στη Συρία, όπου προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στη Δαμασκό.

Η ανακοίνωση για τα δύο drones στη Βηρυτό έγινε λίγες ώρες αφού ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι αεροσκάφος του έπληξε ιρανικές δυνάμεις και μια σιιτική πολιτοφυλακή κοντά στη Δαμασκό οι οποίες σκόπευαν να εξαπολύσουν «drones δολοφόνους» στο Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:44

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οριζόντια μέτρα
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.