Σεισμός 6 ρίχτερ προκάλεσε αναστάτωση και ζημιές σε περιοχές της Τουρκίας

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Τουρκία από τον ισχυρό σεισμό 6 βαθμών στην κλίμακα ρίχτερ που σημειώθηκε στην πόλη Ντενιζλί και έγινε αισθητός μέχρι το Αϊδίνι, την Αττάλεια, τη Ισπάρτα, τη Μούγλα, το Μπουρντούρ και το Ουσάκ. Ενώ δεν υπήρξαν θύματα, ειδικοί καλούν τον κόσμο να μην μπει στα σπίτια που υπέστησαν ζημιές.

Σύμφωνα με το ίδρυμα Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων της Τουρκίας (AFAD), ο σεισμός σημειώθηκε στις 14.25 με επίκεντρο την επαρχία Μπόζκουρτ στο Ντενιζλί με βάθος 7,09 χλμ. Προηγήθηκε σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στην ίδια επαρχία.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι 5 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο έπειτα από κρίση πανικού και άλλο ένα τραυματισμένο ελαφρά επειδή πετάχτηκε από το παράθυρο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κάποια σπίτια στην περιοχή υπέστησαν ζημιές. Ο δήμαρχος Ντενιζί δήλωσε ότι συνεργεία του δήμου ξεκίνησαν εργασίες. “Πολλά σπίτια έχουν υποστεί βαθιές ρωγμές γι’ αυτό και κάνουμε ανακοινώσεις αλλά ευτυχώς δεν έχουμε απώλεια ζωών”, ανέφερε ο δήμαρχος.

Ο καθηγητής Νατζί Γκιορούρ δήλωσε ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι από τις πιο ενεργές του κόσμου, ότι υπάρχουν πολλά ρήγματα αλλά δεν είναι μεγάλα. “Ήταν πολύ αναμενόμενο και δεν προκαλεί καμιά έκπληξη”, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:58

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.