Τσαβούσογλου: Δεν ικανοποιούν οι νέες προτάσεις των ΗΠΑ για Συρία

Δεν ικανοποιούν οι νέες προτάσεις που μετέφερε ο ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Τζέημς Τζέφρι για τη ζώνη ασφαλείας στη Συρία, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέροντας ότι η υπομονή της Τουρκίας έχει εξαντληθεί.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του της Νικαράγουας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο του είχε πει ότι ο Αμερικανός αντιπρόσωπος για το Συριακό Τζέημς Τζέφρι θα έφερνε νέες προτάσεις για την ζώνη ασφαλείας στη Συρία. Ωστόσο, όπως είπε, οι νέες προτάσεις που έφεραν οι ΗΠΑ δεν τους ικανοποιούν. “Αυτό πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα. Μας έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι θέλουν να καθυστερήσουν τη διαδικασία όπως έγινε και στο Μέμπιτς”, είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει καθυστέρηση. “Πρέπει να συμφωνήσουμε το συντομότερο για την ζώνη ασφαλείας. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε”, ανέφερε.

Για τις επιθέσεις στο Ίντλιμπ της Συρίας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι έθεσε το θέμα κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ και του ζήτησε να μεταφέρει μήνυμα του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ότι πρέπει να επικεντρωθούν στη διαδικασία πολιτικής λύσης στη Συρία.

“Οι επιθέσεις του καθεστώτος (Άσσαντ) στοχεύουν απευθείας τους πολίτες”, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Νωρίτερα σε συνάντηση που είχε ο Τζέημς Τζέφρι με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν συζήτησαν τις εξελίξεις στη Συρία συμπεριλαμβανομένου του θέματος της ζώνης ασφαλείας ανατολικά του Ευφράτη. Σε ανακοίνωσή της η τουρκική προεδρία αναφέρει ότι τονίστηκε στον Αμερικανό ειδικό αντιπρόσωπο για τη Συρία καθαρά η προτεραιότητα της εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας. “Αναφέρθηκε ότι η δημιουργία ζώνης ασφαλείας μπορεί να γίνει δυνατή μόνο με ένα σχέδιο που θα αντικρίζει τις προσδοκίες της Τουρκία”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:26

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.