ΗΠΑ-Τουρκία: Ζητούν επιβολή κυρώσεων οι Δημοκρατικοί

Την αντίδρασή τους στην απόφαση του προέδρου Τραμπ να προσκαλέσει σήμερα επιφανείς ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές για να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από την επιβολή κυρώσεων CAATSA στην Τουρκία, μετά την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400, εκφράζουν τα δημοκρατικά μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, με επιστολή που συνυπογράφουν.

Την επιστολή προς τον πρόεδρο Τραμπ υπογράφουν ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων, Ρόμπερτ Μενέντεζ και τα δημοκρατικά μέλη της επιτροπής, Μπεν Κάρντιν, Τζιν Σιαχίν, Κόρι Μπούκερ, Κρίστροφερ Κουνς, Τιμ Κέιν, Τζεφρι Μέρκλεϊ, Εντουαρντ Μάρκι, Κρίστοφερ Μέρφι και Τομ Ουντάλ.

Στην επιστολή τονίζεται η απογοήτευση των δημοκρατικών μελών της Επιτροπής γιατί η κυβέρνηση Τραμπ αποφάσισε να μην συνεργαστεί με την υποχρεωτική απάντηση που απαιτεί η νομοθεσία για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

«Κατανοούμε ότι θα συναντηθείτε αποκλειστικά τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές για να συζητήσετε την απάντηση της κυβέρνησης σε αυτή την άνευ προηγουμένου εξέλιξη, η οποία έχει γεννήσει διακομματική ανησυχία. Εάν επρόκειτο να συνεργαστείτε με τους Δημοκρατικούς γερουσιαστές σε αυτό το θέμα, θα μαθαίνατε ότι τα μέλη μας συμφωνούν με πολλά παλιά και σημερινά μέλη της κυβέρνησης σας, καθώς και με πολλούς Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές. Για παράδειγμα, συμφωνούμε με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος στις 14 Ιουλίου δήλωσε στην Washington Post τα εξής:

«Ο νόμος απαιτεί να επιβληθούν κυρώσεις και είμαι βέβαιος ότι θα συμμορφωθούμε με το νόμο και ο Πρόεδρος Τραμπ θα συμμορφωθεί με το νόμο», αναφέρεται στην επιστολή.

Τα δημοκρατικά μέλη της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων εκφράζουν την πεποίθηση ότι πρέπει να δοθεί μια ισχυρή απάντηση στην απόφαση που έλαβε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν για την αποδοχή του ρωσικού αεροπορικού συστήματος S-400 διότι, όπως αναφέρουν, "χωρίς αποφασιστική δράση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η θέση μας στο ΝΑΤΟ και η ισχύς που έχει το καθεστώς των κυρώσεων μας εναντίον της Ρωσίας θα υποφέρει".

«Ελπίζουμε επίσης ότι η Τουρκία θα μπορέσει μία μέρα να αναπροσανατολιστεί ως γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης και να επιστρέψει ως ένα εποικοδομητικό μέλος του ΝΑΤΟ που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές αρχές. Η αμερικανική εξωτερική πολιτική είναι πιο αποτελεσματική και ανθεκτική όταν γίνεται σε διακομματική βάση. Συμφωνούμε με τον υπουργό Πομπέο και πολλούς Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας ότι πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία σύμφωνα με το νόμο. Αναμένουμε ότι θα ακολουθήσετε το νόμο και θα επιβάλλετε κυρώσεις στην Τουρκία χωρίς καθυστέρηση», σημειώνεται.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΖ/ΚΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:27

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.