Παραιτήθηκε ο Βρετανός πρέσβης στην Ουάσινγκτον

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουάσινγκτον σερ Κιμ Ντάροκ, μετά από τη διπλωματική αντιπαράθεση που προκάλεσε η αποκάλυψη υπομνημάτων του προς το Foreign Office στα οποία χαρακτήριζε τον πρόεδρο Τραμπ «ανίκανο» και «ανασφαλή», μεταξύ άλλων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε με μία σειρά αναρτήσεων στο Twitter τον σερ Κιμ «παλαβό», «πολύ ηλίθιο» και «πομπώδη βλάκα», προκαλώντας σχόλιο περί «ασέβειας» από τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ.

Ο κ. Χαντ υπερασπίστηκε ξανά τον Βρετανό διπλωμάτη στο χθεσινοβραδινό τηλεοπτικό debate με τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αντίθετα απέφυγε να καταδικάσει τους χαρακτηρισμούς από τον πρόεδρο Τραμπ.

Αιτιολογώντας την παραίτησή του ο σερ Κιμ Ντάροκ σχολίασε ότι η δημόσια αντιπαράθεση καθιστά «αδύνατο» να εκτελέσει τα καθήκοντά του όπως θα ήθελε. Πρόσθεσε ότι η άμεση παραίτησή του είναι η «υπεύθυνη» οδός.

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είπε ότι επικοινώνησε με τον σερ Κιμ και του εξέφρασε τη λύπη της για την παραίτησή του. Πρόσθεσε ότι δικαίως όλο το υπουργικό συμβούλιο εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον Βρετανό διπλωμάτη και τόνισε ότι οι καλοί κρατικοί λειτουργοί πρέπει να νιώθουν ότι μπορούν να παρέχουν ειλικρινείς συμβουλές.

Σε ένα πρόσθετο σχόλιο που εκλαμβάνεται ως έμμεση κριτική κατά του Μπόρις Τζόνσον, η κα Μέι συμπλήρωσε ότι όλοι οι βουλευτές θα πρέπει να αναλογιστούν τη σημασία της υπεράσπισης αρχών όταν αυτές βρίσκονται υπό απειλή.

Πηγή:Skai.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:41

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.