Eρντογάν: Ο Τραμπ ενδέχεται να επισκεφθεί την Τουρκία τον Ιούλιο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπάρχει πιθανότητα να επισκεφθεί την Τουρκία τον Ιούλιο, δηλώνει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς οι δύο ηγέτες αναμένεται να συναντηθούν στην Οσάκα μεθαύριο Σάββατο.

Η ένταση ανάμεσα στα δύο κράτη, συμμάχους στο NATO, ανεβαίνει εξαιτίας της αγοράς από την Τουρκία του συστήματος αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας ρωσικής κατασκευής S-400. Η Άγκυρα ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας, ενώ κινδυνεύει επίσης να εξοβελιστεί από το πρόγραμμα κατασκευής του προηγμένου αεροσκάφους F-35 και να μην της παραδοθούν τα μαχητικά του τύπου που έχει παραγγείλει.

Ερωτηθείς αν πιστεύει πως μπορεί να πείσει τον Τραμπ να μην επιβάλλει κυρώσεις στη χώρα του, ο Ερντογάν απάντησε στη Νικέι: «Πιστεύω ότι η συνάντησή μου με τον πρόεδρο Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνόδου της G20 θα είναι σημαντική για την άρση του αδιεξόδου στις διμερείς σχέσης μας και την ενίσχυση της συνεργασίας μας». «Εξάλλου, συζητείται μια επίσκεψη του κ. Τραμπ στην Τουρκία τον Ιούλιο», συμπλήρωσε.

Ο Ερντογάν επέμεινε ότι η Άγκυρα δεν θα ακυρώσει την αγορά του ρωσικού συστήματος και ότι δεν έχει ακούσει κάτι από τον Τραμπ όσον αφορά τις κυρώσεις. «Τους έχουμε ήδη πληρώσει 1,25 δισ. δολάρια στο πλαίσιο του προγράμματος των F-35. Εάν κάνουν μια τόσο λαθεμένη κίνηση, θα το πάμε σε διεθνές επιδιαιτητικό δικαστήριο, διότι θα ζητήσουμε να μας δώσουν πίσω τα χρήματα που έχουμε δαπανήσει ως τώρα», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας στην ιαπωνική εφημερίδα.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:56

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:00
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.