Ερντογάν: Τί δικαιώματα έχουν οι ΗΠΑ στην Aν. Μεσόγειο;

 
Τι δικαιώματα έχουν οι ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο, διερωτήθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και διερωτήθηκε επίσης πως το αμερικανικό Κογκρέσο λαμβάνει τέτοια απόφαση σχετικά με την ανατολική Μεσόγειο. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι η Ε/κ και Τ/κ πλευρά πρέπει να συζητήσουν και να αποφασίσουν πόσο φυσικό αέριο θα πάρει η μια και πόσο η άλλη.



Αναχωρώντας για την Ιαπωνία για τη σύνοδο των G20, ο Ταγίπ Ερντογάν κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου σχετικά με το East Med Act και αν θα συζητήσει το θέμα με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.
 “Φίλοι μου αν έρθει στην ατζέντα θα το συζητήσουμε αλλά σε αυτή την περιοχή η Τουρκία και η ‘βόρεια Κύπρος’ έχουν δικαιώματα. Αυτών των χωρών που αναφέρονται τί δικαιώματα έχουν; Και μάλιστα οι ΗΠΑ τί δικαιώματα έχουν; Το Αμερικανικό Κογκρέσο πως λαμβάνει τέτοια απόφαση; Αυτά όλα προκαλούν ερωτηματικά. Βλέπουμε ότι τελευταία ό,τι πάει ενώπιον του Κογκρέσου γίνεται απόφαση. Εμείς εδώ έχουμε δικαιώματα εγγυήτριας δύναμης. Επομένως εμείς είμαστε εγγυητές έναντι κάθε επίθεσης που μπορεί να γίνει εναντίον της βορείου Κύπρου. Όσο για το θέμα των θαλασσών, εμείς λέμε πως ό,τι βρει από τη θάλασσα εκεί έχουν ίσα δικαιώματα όλοι όσοι ζουν στην Κύπρο”,  ανέφερε. 

Ωστόσο ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως “αν λέτε ότι αυτό θα είναι υπό τον έλεγχο της ‘νοτίου Κύπρου’, εμείς δεν μπορούμε να πούμε ‘ναι’ σε αυτό”. “Η ‘νότια Κύπρος’ και η ‘βόρεια Κύπρος’ να καθίσουν μαζί στο τραπέζι, να σχηματίσουν αντιπροσωπείες και να δουν τί βγήκε. Να αποφασίσουν πόσο θα πάρει ο βορράς και πόσο ο νότος. Μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει βγει άλλωστε. Ακόμη συνεχίζονται οι έρευνες. Τώρα τα γεωτρύπανά μας έχουν ξεκινήσει. Τώρα βλέπουν ότι οι Τούρκοι κινούνται σοβαρά. Φυσικά και θα συνεχίσουμε σοβαρά, δεν πρόκειται να περιμένουμε. Αν υπάρχει κάτι να το βρούμε κι εμείς”, ανέφερε. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως η τουρκική πλευρά ξέρει να μοιράζεται το φυσικό αέριο, υποστηρίζοντας ότι με τον ίδιο τρόπο και η απέναντι πλευρά πρέπει να συμπεριφέρεται  δίκαια.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΘΝΕ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:56

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.