Ερντογάν: Ας λέει ό,τι θέλει ο Τσίπρας για την ανατ. Μεσόγειο

“Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ας λέει ό,τι θέλει, εμείς θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας στην ανατολική Μεσόγειο”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. “Μέχρι να διασφαλιστεί ο δίκαιος διαμοιρασμός των υδρογονανθράκων θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος. Απευθύνθηκε και πάλι στη Γαλλία λέγοντας ότι δεν μπορεί να μιλάει για το φυσικό αέριο της Κύπρου επειδή δεν είναι εγγυήτρια χώρα.

Στην ομιλία του ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι “μέχρι να διασφαλιστεί η συγκατάθεση ότι οι υδρογονάνθρακες που βρέθηκαν και θα βρεθούν στην ανατολική Μεσόγειο θα διαμοιραστούν δίκαια θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τα βήματά μας στην περιοχή”.

“Κοιτάτε, σε αυτή τη λεκάνη δεν θα επιτρέψουμε ποτέ πρωτοβουλίες οι οποίες αγνοούν το δίκαιο, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τ/Κ στο θέμα της αναζήτησης πετρελαίου και φυσικού αερίου”, ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι “ασφαλώς στο παρελθόν δεν είχαμε τέτοια γεωτρύπανα και ερευνητικά πλοία. Μόνο αν βρίσκαμε με την μέθοδο της ενοικίασης θα ενοικιάσεις και θα διεξάγει αυτή την εργασία. Αλλά τώρα δόξα τω Θεό έχουμε τέσσερα τέτοια πλοία δικά μας και για έρευνες και για γεωτρήσεις. Τώρα με αυτά τα πλοία μας ξεκινήσαμε να κάνουμε τις εργασίες μας στην ανατολική Μεσόγειο και θα τις συνεχίσουμε. Ασφαλώς την ασφάλεια και την προστασία τους τη διασφαλίζουμε με τον ίδιο τρόπο από την πρώτη μέρα με τις ένοπλες δυνάμεις μας”.

“Ο Έλληνας Πρωθυπουργός συνεχίζει να λέει τα δικά του, ας λέει ό,τι θέλει. Εμείς εκεί έχουμε δικαιώματα, με τον ίδιο τρόπο στο όνομα της προστασίας τα ερευνητικά μας πλοία και τα γεωτρύπανα μας θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους και μαζί με αυτά οι ένοπλες δυνάμεις μας έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα, τα λαμβάνουν και θα τα λαμβάνουν”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγιπ Ερντογάν είπε “ασφαλώς τώρα στη χώρα μας αυτοί που κάνουν πολιτική στα λόγια επικρίνουν λέγοντας γιατί κάνουμε τέτοια βήματα. Αλλά αυτοί τέτοια έγνοια δεν έχουν. Τέτοιο πρόβλημα δεν έχουν. Μάλιστα αυτοί δεν έχουν έγνοια ποια είναι τα δικαιώματα των Τ/Κ ομογενών στην Κύπρο αν τους τα παρέχουν αυτά τα δικαιώματα ή αν υπάρχει κάποια ευαισθησία γι αυτά τα δικαιώματα. Αλλά εμείς έχουμε τέτοια έγνοια. Λέμε πως όσον πετρέλαιο ή φυσικό αέριο βγει από εκείνη την περιοχή έχουν δικαίωμα σε αυτά και από την αρχή αυτό που υποστηρίζουμε είναι ότι οι διοικούντες στην βόρεια Κύπρο έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στις έρευνες για την διακρίβωσή του”.

Αναφερόμενος στην Γαλλία ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: “Σχετικά με εδώ η Γαλλία δεν έχει να πει τίποτα. Εδώ η Τουρκία μιλάει, είναι εγγυήτρια. Μιλάει η Ελλάδα, είναι εγγυήτρια. Η Βρετανία μιλάει. Είναι εγγυήτρια. Αλλά Γαλλία, εσύ δεν μπορείς να μιλάς. Εσύ τέτοια αρμοδιότητα δεν έχεις”. “Και αν υπάρχουν κάποιοι που είναι μέσα στις ενδιαφερόμενες περιοχές και αυτοί μπορεί να έχουν να πουν κάτι. Αλλά όσον για την Κύπρο, εδώ υπάρχουν τρεις εγγυήτριες δυνάμεις και αυτές μιλάνε”, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:57

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.