Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %18 %367 %2019 %10:%Ιουν

Ερευνώνται οι συνθήκες θανάτου του Μ. Μόρσι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έρευνα για τις συνθήκες αιφνίδιου θανάτου του Μοχάμεντ Μόρσι από ανακοπή καρδίας, διέταξε ο Γενικός Εισαγγελέας στην Αίγυπτο.

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου εξέπνευσε σε δικαστήριο του Καΐρου, λίγο μετά τη λήξη ακροαματικής διαδικασίας σε υπόθεση για την οποία δικαζόταν.
Ο Αιγύπτιος επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας όρισε ομάδα εισαγγελέων για να διερευνήσουν το περιστατικό, με τη λήψη υλικού από τις κάμερες παρακολούθησης στο δικαστήριο, καθώς και συνεντεύξεων από παρισταμένους στη δίκη. Έδωσε επίσης οδηγίες σε ειδική επιτροπή, υπό τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, για την ετοιμασία έκθεσης ως προς τα αίτια θανάτου του Μοχάμεντ Μόρσι.
Προς αποφυγή μεγαλύτερων εντάσεων στο εσωτερικό της χώρας, οι αιγυπτιακές Αρχές επέσπευσαν την κηδεία, η οποία τελέστηκε το πρωί στο Κάιρο.
Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη διατάξει τις δυνάμεις ασφαλείας να βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή, υπό τον φόβο έντονων αντιδράσεων από υποστηρικτές του πρώην προέδρου.
Ήδη, η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου, της οποίας ο Μόρσι υπήρξε ηγετικό στέλεχος, υποστηρίζει ότι επρόκειτο για δολοφονία, καλώντας τους πολίτες να ξεχυθούν στους δρόμους.​

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου