ΓΕΣΥ: Ικανοποίηση για τις πρώτες ημέρες λειτουργίας

Ικανοποίηση εκφράζει ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, για τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του ΓΕΣΥ.

Ο κύριος Ιωάννου, μιλώντας στο Τρίτο, ανέφερε ότι υπήρξαν λιγότερα προβλήματα και δυσκολίες από το αναμενόμενο.  
Αυτό, τόνισε, οφείλεται εν πολλοίς στον θετικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν το ΓΕΣΥ οι ασθενείς και οι πάροχοι υγείας.
Όσον αφορά τα προβλήματα με το λογισμικό, ανέφερε ότι ήταν αναμενόμενα και ανακοίνωσε πως την Παρασκευή θα δοθεί προς χρήση η αναβαθμισμένη έκδοσή του.
Ανέφερε ότι γίνονται συνεχείς βελτιώσεις και διορθώσεις στο λογισμικό και πως κάθε δύο εβδομάδες ο ΟΑΥ θα το αναβαθμίζει.
Παράλληλα, ο κύριος Ιωάννου εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον μικρό αριθμό ειδικών ιατρών οι οποίοι έχουν συμβληθεί με το ΓΕΣΥ παρά την συνεχή ροή εγγραφής τους.
Για το θέμα που προέκυψε με την κένωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, ύστερα από την παύση του Νίκου Πολύζου, ο κύριος Ιωάννου ανέφερε ότι με ομόφωνη απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥΠΥ αποφάσισε όπως στη θέση διοριστεί ο γενικός διευθυντής της περιφερειακής Διεύθυνσης Λευκωσίας, Κυριάκος Γεωργίου.
Ο Υπουργός Υγείας θα καταθέσει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥΠΥ στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τρίτη.

Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλούν στους φαρμακοποιούς τα προβλήματα που εντοπίζονται στο λογισμικό των φαρμακείων, καθώς και στα αποθέματα των φαρμακείων τους.
Η πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ, μιλώντας στο Τρίτο, ανέφερε ότι το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο λογισμικό.
Ανέφερε ότι οι φαρμακοποιοί έχουν καταγράψει τα τεχνικά προβλήματα με το λογισμικό και τα έθεσαν στον ΟΑΥ, με τον οποίο βρίσκονται σε συνεχή επαφή για επίλυσή τους.
Όσον αφορά την έλλειψη φαρμάκων, η κυρία Ισσέγιεκ ανέφερε πως ο κατάλογος των φαρμάκων, τα οποία θα είναι διαθέσιμα και θα αποζημιώνονται από το Γενικό Σύστημα Υγείας δεν έχει ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί να μην προχωρήσουν σε ανανέωση των αποθεμάτων τους.
Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει έλλειψη φαρμάκων για χρόνιες ασθένειες λόγω υπερκατανάλωσης και εκτεταμένης υπερσυνταγογράφησης.
Η κυρία Ισσέγιεκ διαβεβαίωσε, πάντως, πως παρά τα προβλήματα που παρουσιάζονται, θέση του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου παραμένει η στήριξη του ΓΕΣΥ και διέψευσε δημοσιεύματα στον Τύπο που κάνουν λόγο για αποχώρηση των φαρμακοποιών.

Σύνταξη: Μάριος Καραολής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:11

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.