Οχάιο:1 νεκρός και 35 τραυματίες από το χτύπημα ανεμοστρόβιλων

Ανεμοστρόβιλοι ισοπέδωσαν κτίρια και ολόκληρες γειτονιές στο Ντέιτον του Οχάιο, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο και προκαλώντας τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, ενώ οι αρχές χρειάστηκε να στείλουν ακόμη και εκχιονιστικά μηχανήματα στην πληγείσα περιοχή προκειμένου να απομακρύνουν τα συντρίμμια που είχαν καλύψει τους κεντρικούς δρόμους.

Τουλάχιστον ένας ανεμοστρόβιλος έπληξε το Ντέιτον και άλλοι δύο τα περίχωρα της πόλης, μεταξύ αυτών ένας στην αεροπορική βάση Ράιτ-Πάτερσον, στο ανατολικό τμήμα, μεταδίδουν αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ένας 81χρονος σκοτώθηκε στη Σελίνα, μια μικρή πόλη σε απόσταση 105 χιλιομέτρων βόρεια του Ντέιτον, όταν ανεμοστρόβιλος παρέσυρε ένα όχημα και το έριξε στο σπίτι του, εξήγησε ο δήμαρχος της πόλης Τζέφρι Χέιζελ σε μια συνέντευξη τύπου σήμερα. Άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι τρεις εξ αυτών σοβαρά.

Περισσότεροι από 35 άνθρωποι στην πόλη του Ντέιτον και στα περίχωρά της μεταφέρθηκαν με τραύματα, κυρίως ελαφρά, εξήγησε η Ελίζαμπεθ Λονγκ, μια εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών υγείας του Κέτερινγκ.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς.

«Διαθέτουμε ένα φοβερό σύστημα προειδοποίησης στην περιοχή» πρόσθεσε η Λονγκ.

Στο τελευταίο κύμα κακοκαιρίας την προηγούμενη εβδομάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τους ανεμοστρόβιλους και τις πλημμύρες, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 6 άνθρωποι στην Οκλαχόμα.

Εξήντα χιλιάδες και πλέον σπίτια και επιχειρήσεις στο Οχάιο βυθίστηκαν στο σκοτάδι χθες το πρωί, σύμφωνα με τον ιστότοπο PowerOutage.US και αξιωματούχοι συνέστησαν στους πολίτες να βράσουν νερό, λόγω των σοβαρών προβλημάτων στο δίκτυο υδροδότησης.

Το εύρος της καταστροφής στο Οχάιο δεν έχει προς το παρόν αποσαφηνιστεί.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε εν μέσω της όλης κρίσης. Μιλάμε για χάος» είπε μια τηλεφωνήτρια του Γραφείου Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών στην κομητεία Μοντγκόμερι.

Μέσα μαζικής ενημέρωσης μεταδίδουν επίσης ότι μέλη των σωστικών συνεργείων πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα σε συνοικίες του Ντέιτον, αναζητώντας τυχόν τραυματίες.

Χρήστες του Twitter ανήρτησαν βίντεο και φωτογραφίες με συντρίμμια που πετούν στον αέρα και κατεστραμμένα τροχόσπιτα και αυτοκίνητα.

Την ίδια ώρα, αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα προβάλλουν πλάνα με εκχιονιστικά μηχανήματα που απομακρύνουν τα χαλάσματα από τον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 75, στα βόρεια περίχωρα της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:23

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.