Νέος ισχυρός σεισμός 6,5 βαθμών στις Φιλιππίνες

Νέος, πιο ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σήμερα στις Φιλιππίνες, την ώρα που τα σωστικά συνεργεία έδιναν μάχη με το χρόνο για να εντοπίσουν περισσότερους από 20 ανθρώπους που πιστεύεται ότι βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια τετραώροφου εμπορικού κτιρίου κοντά στην πρωτεύουσα Μανίλα, το οποίο κατέρρευσε από τον χθεσινό σεισμό.

Την ίδια ώρα οι αρχές ανακοίνωσαν νέο απολογισμό, σύμφωνα με τον οποίο οι νεκροί από τον χθεσινό σεισμό ανέρχονται μέχρι στιγμής σε τουλάχιστον 16. Το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής USGS διευκρίνισε ότι ο σημερινός σεισμός 6,5 βαθμών σημειώθηκε στις 13:37 τοπική ώρα (08:37 ώρα Ελλάδος) στην περιοχή Τουτουμπιγκάν, στο νησί Σαμάρ, στις κεντρικές Φιλιππίνες και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων νότια αυτού του χθεσινού σεισμού.

Εξάλλου περισσότεροι από 400 μετασεισμοί έχουν ήδη καταγραφεί μετά τον σεισμό των 6,1 βαθμών που σημειώθηκε χθες στο νησί Λουζόν και προκάλεσε σημαντικές ζημιές στις επαρχίες που βρίσκονται βόρεια της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων. Ο σημερινός σεισμός, ο οποίος ήταν ισχυρότερος από τον χθεσινό, έσπειρε τον πανικό στους κατοίκους του Σαμάρ, οι περισσότεροι από τους οποίους βγήκαν από τα σπίτια τους. Εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ρωγμές στους δρόμους, τοίχους που έχουν πέσει και σπασμένα τζάμια. "Ορισμένοι πανικοβλήθηκαν επειδή ήταν πολύ ισχυρός", δήλωσε στο AFP Ο Ρέι Εστρόμπο, διαχειριστής ξενοδοχείου στην πόλη Μπορονγκάν, η οποία βρισκόταν κοντά στο επίκεντρο του σημερινού σεισμού. "Εξακολουθούν να γίνονται μετασεισμοί, ακόμη και τώρα που σας μιλάω", σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:00

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.