facebook-icon twitter-icon rss-icon haberler

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΥΡΩΠΗ
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ
    • EU4U
      • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ
    • CHAMPIONS LEAGUE
    • EUROPA LEAGUE
  • ΜΟΝΟ ΣΤΟ RIKNEWS
  • ΤΟ ΡΙΚ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
  • ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΗ

%AM, %12 %237 %2019 %07:%Απρ

Νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα: Θα πιέσω την Τουρκία να κάνει την σωστή στρατηγική επιλογή

  • Εκτύπωση
  • E-mail
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(0 ψήφοι)
Νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα: Θα πιέσω την Τουρκία να κάνει την σωστή στρατηγική επιλογή

Με ένα καθαρό μήνυμα προς την Άγκυρα ο προτεινόμενος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τουρκία, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, ξεκαθάρισε πως η Ουάσινγκτον είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τις προειδοποιήσεις που έχει διατυπώσει για το θέμα της απόκτησης του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400. «Πηγαίνω στην Άγκυρα σε μια περίπλοκη και δύσκολη στιγμή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως υπενθύμισε, ορισμένες από τις ενδεχόμενες συνέπειες περιλαμβάνουν την ακύρωση της μεταφοράς και την απομάκρυνση από το πρόγραμμα παραγωγής των F-35, αλλά και ακόμα γενικότερες κυρώσεις στο πλαίσιο του Νόμου Περί Αντιμετώπισης των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (CAATSA).

Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στην επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας για την έγκριση του διορισμού του, ο κ. Σάτερφιλντ επανέλαβε αυτολεξεί τη θέση που είχε διατυπώσει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς στο πλαίσιο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον. «Η Τουρκία πρέπει να επιλέξει: θέλει να παραμείνει ένας κρίσιμος εταίρος στην πιο επιτυχημένη στρατιωτική συμμαχία στην ιστορία ή θέλει να διακινδυνεύσει την ασφάλεια αυτής της εταιρικής σχέσης κάνοντας απερίσκεπτες επιλογές που υπονομεύουν τη συμμαχία μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο προτεινόμενος πρεσβευτής δεσμεύτηκε ότι από τη νέα του θέση θα ασκήσει πίεση στην Τουρκία για να κάνει «την σωστή στρατηγική επιλογή», ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τη δέσμευση του ότι θα εργαστεί για την απελευθέρωση όλων των Αμερικανών πολιτών που εξακολουθούν να κρατούνται στην Τουρκία.

Τέλος, επισήμανε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν ιδιαίτερα προβληματισμένες για την «κατάσταση της τουρκικής Δημοκρατίας», ενώ για τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη τόνισε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεχτικά την εξέλιξη της διαδικασίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Tweet
Κατηγορία ΔΙΕΘΝΗ
επιστροφή στην κορυφή

ΔΙΕΘΝΗ - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Νέα 'κρίσιμη δοκιμή' στη βάση του Σοχάι, πραγματοποίησε η Β. Κορέα
    Νέα 'κρίσιμη δοκιμή' στη βάση του Σοχάι, πραγματοποίησε η Β. Κορέα

    Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε μια νέα "κρίσιμη δοκιμή" στην εγκατάσταση εκτόξευσης δορυφόρων του Σοχάι, μετέδωσε σήμερα το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, σε μια στιγμή που οι διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον για το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα βρίσκονται σε αδιέξοδο.

    "Μια νέα κρίσιμη δοκιμή διεξήχθη με επιτυχία" στις 7 Δεκεμβρίου στο Σοχάι, δήλωσε εκπρόσωπος της Εθνικής Ακαδημίας Αμυντικών Επιστημών τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο. Οι "επιτυχίες στον ερευνητικό τομέα" θα "εφαρμοσθούν για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η αξιόπιστη στρατηγική πυρηνική αποτροπή" της Βόρειας Κορέας, πρόσθεσε.

    Το πρακτορείο δεν διευκρίνισε πάντως τι ήταν αυτό που δοκιμάσθηκε.

    Πηγή: (ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters/ΑΧΡ/ΓΒΑ)

    Συντάχθηκε στις %PM, %14 %576 %2019 %14:%Δεκ σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Ιράν με αυστηρή απάντηση αν βλάψει τα συμφέροντά τους στο Ιράκ
    Οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Ιράν με αυστηρή απάντηση αν βλάψει τα συμφέροντά τους στο Ιράκ


    Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο προειδοποίησε σήμερα το Ιράν ότι θα λάβει "αυστηρή" απάντηση αν θίξει τα συμφέροντα των ΗΠΑ στο Ιράκ έπειτα από σειρά επιθέσεων με ρουκέτες που σημειώθηκαν στη χώρα κατά στρατιωτικών βάσεων στις οποίες σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες.

    Συντάχθηκε στις %AM, %14 %390 %2019 %10:%Δεκ σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Το Ανώτατο αποδέχθηκε να εξετάσει την προσφυγή Τραμπ για φορολογικά στοιχεία
    Το Ανώτατο αποδέχθηκε να εξετάσει την προσφυγή Τραμπ για φορολογικά στοιχεία

    Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποδέχθηκε την Παρασκευή να εξετάσει τις προσφυγές που άσκησε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε τρεις ξεχωριστές υποθέσεις για να μην παραδώσει τα φορολογικά στοιχεία του σε μια Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων και σε εισαγγελέα της Νέας Υόρκης.

    Συντάχθηκε στις %AM, %14 %389 %2019 %10:%Δεκ σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Δεν θα υποχωρήσει η Λιβύη, τονίζει ο πρέσβης της
    Δεν θα υποχωρήσει η Λιβύη, τονίζει ο πρέσβης της

    Η Λιβύη παρά τις πιέσεις δεν θα υποκύψει, δήλωσε ο Πρέσβης της χώρας στην Άγκυρα Αμντουρεζάκ Μουχτάρ Αχμέντ Αμντουλκαντίρ, ενώ ο γενικός διευθυντής ναυτιλίας και αεροπορίας του τουρκικού ΥΠΕΞ Τσαγατάι Ερτσίγες υποστηριξε ότι η συμφωνία με τη Λιβύη μπορεί να κάνει άλλες χώρες της περιοχής να αναθεωρήσουν τη συμφωνία τους με την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Σε ομιλία του σε πάνελ στην Άγκυρα με τίτλο “το μνημόνιο που υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης για την θαλάσσια δικαιοδοσία”, ο Πρέσβης της Λιβύης ανέφερε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βασίζεται σε ιστορία που έχει ρίζες και συνεχίζονται μέχρι σήμερα ενισχυμένες. 

    Ανέφερε ότι οι συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας συνεχίστηκαν εδώ και χρόνια και πως Τουρκία και Λιβύη ως δύο κυρίαρχες χώρες έχουν δικαίωμα να κάνουν τέτοιες συμφωνίες. “Πιστεύω ότι αυτή η συμφωνία θα ωφελήσει τους δύο λαούς και θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντά μας. Με αυτό τον τρόπο θέσαμε υπό εγγύηση τα δικαιώματά μας για διεθνείς συμφωνίες”, ανέφερε.

    Σε ερώτηση εάν η Λιβύη θα αντέξει τις διεθνείς πιέσεις, ο Πρέσβης της Λιβύης ανέφερε ότι “η Λιβύη είναι ανεξάρτητη χώρα μέλος του ΟΗΕ. Η Λιβύη παρά τις πιέσεις δεν θα υποκύψει και οι πιέσεις δεν θα επηρεάσουν την πολιτική της Λιβύης. Εάν υπάρχει διαφωνία ή  διαφορά πρέπει να επιλυθεί από τα διεθνή δικαστήρια”, ανέφερε.

    Μιλώντας στο ίδιο πάνελ, ο  Τσαγατάι Ερτσίγες ανέφερε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για διάλογο με όλες τις χώρες της Μεσογείου για καθορισμό της θαλάσσιας δικαιοδοσίας, πλην της ΄νοτίου Κύπρου’, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία. “Η οριοθέτηση στα δυτικά της Κύπρου μπορεί να γίνει μόνο μετά τη λύση του Κυπριακού”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “η Τουρκία, μέχρι να τεθούν υπό εγγύηση τα δικαιώματα των Τ/Κ που είναι ισότιμοι εταίροι στο νησί θα συνεχίσουμε με αποφαστικότητα να προστατεύει τα δικαιώματά τους” και ότι “η πρόταση της ‘τδβκ’ στις 13 Ιουλίου 1919 για συνεργασία είναι μια σημαντική ευκαιρία για να τεθούν υπό εγγύση των δικαιώματα της ‘τδβκ'. 

    Για την ΕΕ, ο κ. Ερτσίγες είπε ότι δεν έχει αρμοδιότητα να καθορίζει τα θαλάσσια σύνορα και δεν μπορεί να κινείται σαν να είναι διεθνές δικαστήριο.
     
    Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

    Συντάχθηκε στις %PM, %13 %852 %2019 %21:%Δεκ σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Αμερικανός Πρέσβης
    Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Αμερικανός Πρέσβης

    Στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Άγκυρα Ντέιβιντ Σάττερφιλντ με αφορμή την απόφαση του Αμερικανικού Κογκρέσου για την αρμενική γενοκτονία.

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ εξέφρασε την αντίρρηση της Τουρκίας στην απόφαση του Κογκρέσου.
     
     Ο Αμερικανός Πρέσβης δήλωσε στο Ανατολού ότι δεν άλλαξε η θέση τη αμερικανικής κυβέρνησης και πως οι θέσεις της αντανακλώνται στην τελευταία δήλωση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τον Απρίλιο.
     
    Επισημαίνεται από το Ανατολού ότι για την αρμενική γενοκτονία ο Ντόναλντ Τραμπ στις 24 Απριλίου είχε χρησιμοποιήσει την φράση “Meds Yeghern” στα αρμένικα που σημαίνει ‘Μεγάλη Καταστροφή”.
     
     
    Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΘΝΕ)

    Συντάχθηκε στις %PM, %13 %646 %2019 %16:%Δεκ σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Ο Αμπντελμαζίντ Τεμπούν εξελέγη Πρόεδρος της Αλγερίας
    Ο Αμπντελμαζίντ Τεμπούν εξελέγη Πρόεδρος της Αλγερίας

    Ο Αμπντελμαζίντ Τεμπούν εξελέγη νέος Πρόεδρος της Αλγερίας από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες Πέμπτη, ανακοίνωσε σήμερα η Ανεξάρτητη Εθνική Εκλογική Επιτροπή (Anie).

    Συντάχθηκε στις %PM, %13 %577 %2019 %14:%Δεκ σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Νέες ιαχές πολέμου στη Λιβύη
    Νέες ιαχές πολέμου στη Λιβύη

    Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς στην αποφασιστική απάντηση της κυβέρνησης της Τρίπολης προκάλεσε η απειλή για κατάληψη της πρωτεύουσας που εξαπέλυσε την Πέμπτη ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, επικεφαλής του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA).

    Συντάχθηκε στις %AM, %13 %415 %2019 %10:%Δεκ σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Νέα Ζηλανδία: Οι αρχές ανέσυραν έξι πτώματα
    Νέα Ζηλανδία: Οι αρχές ανέσυραν έξι πτώματα

    Τα πτώματα έξι θυμάτων της έκρηξης του ηφαιστείου στο νησί Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας ανασύρθηκαν χάρη σε μια ριψοκίνδυνη αποστολή του στρατού, ανακοίνωσε σήμερα ανώτατος αξιωματικός της νεοζηλανδικής αστυνομίας.

    Συντάχθηκε στις %AM, %13 %347 %2019 %09:%Δεκ σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Πρόεδρος Βουλής Λιβύης: Μη νόμιμη η συμφωνία με Τουρκία
    Πρόεδρος Βουλής Λιβύης: Μη νόμιμη η συμφωνία με Τουρκία

    Ως μη νόμιμη και απορριπτέα από τη Βουλή της Λιβύης, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του σώματος, Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης.

    Συντάχθηκε στις %PM, %12 %835 %2019 %21:%Δεκ σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Επτά νεκροί σε βομβιστική επίθεση στο Ιράκ
    Επτά νεκροί σε βομβιστική επίθεση στο Ιράκ

    Τουλάχιστον επτά μαχητές μιας ιρακινής παραστρατιωτικής οργάνωσης σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση βομβιστή καμικάζι κοντά στην πόλη Σαμάρα, βόρεια της Βαγδάτης, ανακοίνωσε ο στρατός.

    Συντάχθηκε στις %PM, %12 %828 %2019 %20:%Δεκ σε ΔΙΕΘΝΗ
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

choose your future

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Τέθηκε υπό έλεγχο μεγάλη πυρκαγιά σε διυλιστήριο της Total
    Συντάχθηκε στις %PM, %14 %615 %2019 %15:%Δεκ σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Ολοκληρώθηκε η πρώτη δοκιμή του Arktika
    Συντάχθηκε στις %PM, %14 %608 %2019 %15:%Δεκ σε ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Νέα 'κρίσιμη δοκιμή' στη βάση του Σοχάι, πραγματοποίησε η Β. Κορέα
    Συντάχθηκε στις %PM, %14 %576 %2019 %14:%Δεκ σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Χειροπέδες σε δύο νεαρούς για πλαστά χαρτονομίσματα
    Συντάχθηκε στις %PM, %14 %555 %2019 %14:%Δεκ σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Βοτουλινική τοξίνη και γρήγορη απώλεια κιλών
    Συντάχθηκε στις %PM, %14 %534 %2019 %13:%Δεκ σε ΥΓΕΙΑ
  • Αθήνα: Πορεία συνταξιούχων από όλη την Ελλάδα
    Συντάχθηκε στις %PM, %14 %500 %2019 %13:%Δεκ σε ΕΛΛΑΔΑ
  • Ιδρύθηκε το κυπριακό παράρτημα του EADPP
    Συντάχθηκε στις %PM, %14 %482 %2019 %12:%Δεκ σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Πηλείδου: Ανάγκη αύξησης τεχνικού προσωπικού στη Ναυτιλία
    Συντάχθηκε στις %PM, %14 %466 %2019 %12:%Δεκ σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • “Όσα Παίρνει ο Άνεμος”, 80 χρόνια από την πρεμιέρα
    Συντάχθηκε στις %PM, %14 %465 %2019 %12:%Δεκ σε ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ
  • Το παράνομο αεροδρόμιο Λευκονοίκου βάση για τουρκικά drones
    Συντάχθηκε στις %PM, %14 %463 %2019 %12:%Δεκ σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας στο δάσος Σταυροβουνίου
    Συντάχθηκε στις %AM, %14 %406 %2019 %10:%Δεκ σε ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • Διαμαρτυρία για την ανέγερση Mall στη Λάρνακα
    Συντάχθηκε στις %AM, %14 %401 %2019 %10:%Δεκ σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Αυξάνονται τα θύματα από πλημμύρες στην Ελλάδα
    Συντάχθηκε στις %AM, %14 %400 %2019 %10:%Δεκ σε ΕΛΛΑΔΑ
  • Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ισχυρών νότιων ανέμων
    Συντάχθηκε στις %AM, %14 %398 %2019 %10:%Δεκ σε ΕΛΛΑΔΑ
  • Θανατηφόρο με θύμα 61χρονο από την Αθηένου
    Συντάχθηκε στις %AM, %14 %393 %2019 %10:%Δεκ σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Ιράν με αυστηρή απάντηση αν βλάψει τα συμφέροντά τους στο Ιράκ
    Συντάχθηκε στις %AM, %14 %390 %2019 %10:%Δεκ σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Το Ανώτατο αποδέχθηκε να εξετάσει την προσφυγή Τραμπ για φορολογικά στοιχεία
    Συντάχθηκε στις %AM, %14 %389 %2019 %10:%Δεκ σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Κατολισθήσεις βράχων σε ορεινούς δρόμους στην επαρχία Λεμεσού
    Συντάχθηκε στις %AM, %14 %388 %2019 %10:%Δεκ σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Ενας νεκρός, 5 τραυματίες λόγω σφοδρών ανέμων στη ΝΔ Γαλλία
    Συντάχθηκε στις %AM, %14 %387 %2019 %10:%Δεκ σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξερράγη εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο στο Παραλίμνι
    Συντάχθηκε στις %AM, %14 %385 %2019 %10:%Δεκ σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ReThink ReCycle

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΙΚNEWS
Τηλέφωνα: 22862010, 22862012
Φαξ: 22312720
E-mail: [email protected]

ΔΙΕΘΝΗ - ΑΡΧΕΙΟ

« December 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
logo-bottom

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας του ΡΙΚ διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή χωρίς επεξεργασία και χωρίς γραπτή άδεια του ΡΙΚ.

Copyright © 2014
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  • ΑΡΧΕΙΟ ΡΙΚ
  • ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΗΡΟΔΟΤΟΣ
  • MEDITERRANEAN MEMORY
  • ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ
  • ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
ΡΙΚ INTRANET

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

+357 22862000
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
Τ.Θ. 24824
1397 Λευκωσία, Κύπρος
[email protected]

Εισηγήσεις-Παράπονα-Σχόλια

  facebook-icon twitter-icon rss-icon