Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %14 %853 %2019 %21:%Μαρ

Η Boeing καθηλώνει τα αεροσκάφη της τύπου 7-37 MAX σε όλο τον κόσμο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η αεροναυπηγική εταιρεία Boeing ανακοίνωσε, μετά την απόφαση που έλαβαν και οι ΗΠΑ για την καθήλωση των αεροσκαφών του τύπου 737 MAX της εταιρείας, ότι στηρίζει αυτή την απόφαση, παρά το γεγονός ότι θεωρεί ασφαλή τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκαφών.

«Κατόπιν συνεννόησης με την Ομοσπονδία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA), το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB), τις αρχές αερομεταφορών και τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο, η Boeing αποφάσισε, μετά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις και για να καθησυχάσει το κοινό για την ασφάλεια των αεροσκαφών της, να συστήσει στην FAA την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των αεροσκαφών 371 737 MAX σε όλο τον κόσμο» αναφέρει η αεροναυπηγική εταιρεία με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της.

Η εταιρεία, στη συνέχεια, παραθέτει τις δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Ντένις Μουίλενμπεργκ, ο οποίος τονίζει: «Στηρίζουμε όλες αυτές τις προληπτικές ενέργειες που έχουν ληφθεί. Η ασφάλεια βρίσκεται στο επίκεντρο των σχεδιασμών της Boeing, όλο αυτό το διάστημα που ναυπηγούμε αεροσκάφη και για όσο θα συνεχίσουμε να το πράττουμε.» Δεν υπάρχει σπουδαιότερη προτεραιότητα για τη εταιρεία μας και τη βιομηχανία μας. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κατανοήσουμε την αιτία των δυστυχημάτων σε συνεργασία με τους ερευνητές, και αναπτύσσουμε ασφαλείς βελτιώσεις για να εξασφαλίσουμε ότι αυτά δεν θα ξανασυμβούν».

Ο ίδιος εκφράζει τα συλλυπητήριά του «εκ μέρους όλης της ομάδας της Μπόινγκ» στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων αυτών των δυο αεροπορικών τραγωδιών. Η Μπόινγκ προχωρεί σε αυτή τη σύσταση και στηρίζει την απόφαση της FAA (για την καθήλωση των αεροσκαφών), καταλήγει η ανακοίνωση της αεροναυπηγικής εταιρείας.

Η απαγόρευση των πτήσεων θα διατηρηθεί για όσο χρόνο χρειαστούν οι έρευνες, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης των πληροφοριών που περιέχουν τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, τα οποία έφτασαν στη Γαλλία σήμερα.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί να περάσουν μήνες προτού διορθωθεί πλήρως το πρόβλημα στο λογισμικό.