Νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στο Λάγκος, φόβοι για παγιδευμένους μαθητές

Άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στο Λάγκος της Νιγηρίας από την κατάρρευση κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν και ένα δημοτικό σχολείο, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας του Λάγκος, ενώ οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες για επιζώντες.

"Εχουμε διασώσει περίπου 25 ανθρώπους ενώ υπάρχουν ήδη νεκροί", δήλωσε ο κυβερνήτης του Λάγκος Ακινβούμνι Αμπόντε μιλώντας στο σημείο όπου κατέρρευσε το τετραώροφο κτίριο με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να είναι παγιδευμένοι έως 100 μαθητές και πολλοί άλλοι. Ο Αμπόντε δεν έκανε γνωστό τον αριθμό των νεκρών.

Η τετραώροφη πολυκατοικία που κατέρρευσε σε λαϊκή συνοικία της οικονομικής πρωτεύουσας της Νιγηρίας, στέγαζε στον τελευταίο όροφό της ένα δημοτικό σχολείο και έναν παιδικό σταθμό.

Πλήθος ανθρώπων βρίσκεται στον τόπο του δυστυχήματος κοντά στην αγορά Ιταφάτζι. Εξαιτίας της μεγάλης σύγχυσης που επικρατεί, εξακολουθεί να είναι δύσκολο να υπάρξει κάποιος απολογισμός των τραυματιών ή των νεκρών. "Εξακολουθούμε να προσπαθούμε να μάθουμε πόσοι άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στο εσωτερικό", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματικός της αστυνομίας Σέουν Αρίβιο, προσθέτοντας πως ο αριθμός τους είναι πιθανόν μεγάλος. "Εχουμε ήδη βγάλει τουλάχιστον 20 ανθρώπους", πρόσθεσε χωρίς να μπορεί να πει αν ήταν ζωντανοί.

Τουλάχιστον ένα παιδί απομακρύνθηκε νεκρό από τα συντρίμμια, διαπίστωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Ο Ντέριν, ένας νέος της γειτονιάς ο οποίος πήρε μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης στη στέγη της πολυκατοικίας, είπε πως "τουλάχιστον 10 παιδιά" εξακολουθούσαν το μεσημέρι να είναι παγιδευμένα στα συντρίμμια, "και φαίνεται πως είναι ζωντανά".

Η κατάρρευση του κτιρίου σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10 το πρωί, σύμφωνα με τον Ολαμίν Νουζμπάχ, έναν κάτοικο της γειτονιάς. "Ημασταν έξω και καπνίζαμε, όταν είδαμε την πολυκατοικία να πέφτει", είπε.

Μέσα στο πλήθος γονείς φώναζαν και έκλαιγαν ικετεύοντας τους διασώστες να σώσουν τα παιδιά τους. Ένας εκσκαφέας επιχειρούσε νωρίς το απόγευμα να σηκώσει όγκους από μπετόν για να διευκολύνει τους διασώστες. Περνώντας από τη στέγη του κτιρίου, αυτοί οι τελευταίοι προσπαθούσαν να φθάσουν στους κάτω ορόφους σε μια κούρσα με τον χρόνο για τον εντοπισμό και τη διάσωση επιζώντων.

Κάτοικοι είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως το κτίριο που κατέρρευσε είχε επισημανθεί και σημαδευτεί για κατεδάφιση από την Πολιτεία του Λάγκος, επειδή υπήρχε κίνδυνος να καταρρεύσει.

Φονικές καταρρεύσεις κτιρίων συμβαίνουν τακτικά στη Νιγηρία, όπου οι κανόνες δόμησης παραβιάζονται συχνά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:56

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.