Κινητοποίηση της Παρασκεύης:Ένας Παλαιστίνιος νεκρός και 45 τραυματίες

Ένας 23χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στις διαδηλώσεις που έγιναν χθες κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ και σημαδεύτηκαν για μια ακόμη μια Παρασκευή από βίαιες συγκρούσεις, ανέφερε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, όπου κυβερνά το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.


Ο Ταμέρ Αραφάτ υπέκυψε στα τραύματά του από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανατολικά της Ράφα, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ασφαρ αλ Κουντς. Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον 45 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και 15 παιδιά, τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς Ισραηλινών στρατιωτών στις βίαιες κινητοποιήσεις.

Τέσσερα μέλη ιατρικού προσωπικού συγκαταλέγονται επίσης στους τραυματίες στις κινητοποιήσεις που έγιναν για 50η Παρασκευή κατά μήκος του φράκτη που χωρίζει την Γάζα και το Ισραήλ, τόνισε ο αλ Κουντς.

Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι περίπου 8.400 Παλαιστίνιοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, με κάποιους από αυτούς να εκτοξεύουν εκρηκτικούς μηχανισμούς και πέτρες ενάντια στους Ισραηλινούς στρατιώτες.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις συνθήκες θανάτου του Παλαιστινίου. Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έκαναν λόγο για εκτόξευση βλήματος από την Λωρίδα της Γάζας προς το έδαφος του Ισραήλ.

Τουλάχιστον 253 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι τουλάχιστον 26.000 έχουν τραυματιστεί από ισραηλινά πυρά από την έναρξη των κινητοποιήσεων κατά μήκος των συνόρων που ξεκίνησαν την 30ή Μαρτίου 2018 στο πλαίσιο της

"Πορείας της Μεγάλης Επιστροφής" για το δικαίωμα επαναπατρισμού των Παλαιστινίων προσφύγων. Έχουν επίσης σκοτωθεί δύο ισραηλινοί στρατιώτες.

Πρόσφατα, επιτροπή έρευνας του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έκανε λόγο περί ενδεχόμενης διάπραξης "εγκλημάτων πολέμου" και "εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας" στην αντίδραση των ισραηλινών αρχών στις διαδηλώσεις. Η ισραηλινή κυβέρνηση απέρριψε την έκθεση, χαρακτηρίζοντάς τη "μεροληπτική".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:59

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Αυστηρές προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οριζόντια μέτρα
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.