SDF:Σε μία εβδομάδα θα πέσει ο τελευταίος θύλακας του ΙΚ

Ο διοικητής του αραβοκουρδικού συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές στη Συρία διαβεβαίωσε σήμερα ότι ο τελευταίος θύλακας του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα αυτή "θα πέσει σε περίπου μία εβδομάδα".

Ο Μαζλούμ Κομπάνι, ο διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που στηρίζονται από τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, έκανε αυτή τη δήλωση ενώπιον μερικών ανδρών του που κρατούνταν όμηροι από το Ισλαμικό Κράτος.

"Σε περίπου μία εβδομάδα θα ανακοινώσουμε την τελική νίκη μας επί του ΙΚ", είπε, σύμφωνα με το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι SDF.

Νωρίτερα σήμερα, ο αραβοκουρδικός συνασπισμός είχε ανακοινώσει ότι οι δυνάμεις του απελευθέρωσαν 24 μέλη του που είχαν αιχμαλωτιστεί από τους τζιχαντιστές.

Οι αραβοκουρδικές δυνάμεις ετοιμάζονταν σήμερα για την τελική έφοδο εναντίον των εξτρεμιστών, αναμένοντας να ολοκληρωθεί πρώτα η δύσκολη επιχείρηση απομάκρυνσης των αμάχων από την περιοχή αυτή της ανατολικής Συρίας.

Στις 25 Ιανουαρίου ο Κομπάνι είχε δηλώσει ότι το ΙΚ θα ηττηθεί μέσα σε έναν μήνα.

Οι SDF, που δίνουν αυτην την αποφασιστικής σημασίας μάχη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, διέκοψαν τις επιχειρήσεις τους πριν από περίπου δύο εβδομάδες για να αποφευχθεί ένα λουτρό αίματος, κατηγορώντας τους τζιχαντιστές ότι χρησιμοποιούν τους αμάχους ως "ανθρώπινες ασπίδες".

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:09

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.