Ο Τζ. Κούσνερ προωθεί το ειρηνευτικό σχέδιο για την Μέση Ανατολή

Μία αμερικανική αντιπροσωπεία με την συμμετοχή του Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρού του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, συναντήθηκε την Τρίτη με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, σύμφωνα με το “ Politico.”

Πρόκειται για την πρώτη προσωπική συνάντησή μεταξύ των δύο αντρών, μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου της εφημερίδας “ The Washington Post” Τζαμάλ Κασόγκι και το σοβαρό ζήτημα που προκλήθηκε, αναφορικά με τον πραγματικό βαθμό εμπλοκής της σαουδαραβικής κυβέρνησης στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Κούσνερ συναντήθηκε με τον πρίγκιπα, αλλά και τον Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ. Το κεντρικό θέμα των συζητήσεων ήταν η ενίσχυση των διμερών σχέσεων των ΗΠΑ με την Σαουδική Αραβία επί τη βάσει των συζητήσεων που έχουν γίνει στο παρελθόν, μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ και του σαουδαραβικού βασιλείου.

Επίσης, συζητήθηκαν οι ελπίδες της αμερικανικής κυβέρνησης για την επιτυχή διαμεσολάβησή της, προκειμένου να επιτευχθεί μία διαρκής ειρήνη μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ παρέπεμψε στον Λευκό Οίκο προκειμένου να απαντηθεί η ερώτηση για το αν στην συζήτηση τέθηκε το ζήτημα των συνθηκών, γύρω από την δολοφονία του Κασόγκι.

Πολλοί αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δεν ανταποκρίθηκαν στο αναφερόμενο αίτημα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επταήμερης περιοδείας του Κούσνερ στην Μέση Ανατολή, μερικές εβδομάδες μετά από την άρνηση της αμερικανικής κυβέρνησης να δεχθεί το αίτημα μελών του Κογκρέσου για την κατάρτιση αναφοράς από τον Λευκό Οίκο σχετικά με το ποιος είναι υπεύθυνος για την δολοφονία του δημοσιογράφου.

Το κοινοβουλευτικό αυτό αίτημα προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, με μερικούς βουλευτές να υποστηρίζουν ότι οι ενέργειες του Αμερικανού προέδρου είχαν ως στόχο την παροχή κάλυψης στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας κι αποτελούσαν παραβίαση της νομοθεσίας.

Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε το περασμένο φθινόπωρο στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το συμπέρασμα της κοινότητας των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών, η δολοφονία του δημοσιογράφου είχε διαταχθεί από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.

Αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας είχαν αρχικά ισχυριστεί ότι ο Κασόγκι είχε φύγει υγιής από την πίσω πόρτα του προξενείου, ενώ αργότερα είπαν ότι ο δημοσιογράφος έχασε την ζωή του όταν η διαδικασία της ανάκρισης του εκτράπηκε.

Ο Κούσνερ έχει καλλιεργήσει μία προσωπική σχέση με τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος, όπως κι ο γαμπρός του προέδρου διανύει την δεκαετία των 30 ετών.

Οι σχέσεις αυτές, με τον μπιν Σαλμάν βρέθηκαν στο επίκεντρο έρευνας μετά την δολοφονία του Κασόγκι κι αφού προκλήθηκε ζήτημα για το αν ο πρίγκιπας που ενεργεί ως ο ντε φάκτο ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας, διέταξε την δολοφονία του δημοσιογράφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:09

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.