Μαχητές του ΙΚ αρνούνται να παραδοθούν στους SDF

Περίπου 260 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αρνούνται να παραδοθούν στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ κουρδικές δυνάμεις, οι οποίες μάχονται για την κατάληψη του τελευταίου προπυργίου της τζιχαντιστικής οργάνωσης στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση που καταγράφει τις εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου.

Αυτοί οι μαχητές έχουν οχυρωθεί σε μια μικρή περιοχή και μέσα σε υπόγειες σήραγγες ανάμεσα στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη και στο χωριό Μπαγούζ, μέρος του οποίου εξακολουθεί να τελεί υπό τον έλεγχο του ΙΚ, πρόσθεσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια οργάνωση ανταρτών υπό κουρδική ηγεσία που είναι σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, συνεχίζουν την εκστρατεία που ξεκίνησαν αυτό τον μήνα για την εκδίωξη του ΙΚ από το Μπαγούζ.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε σήμερα πως οι περισσότεροι μαχητές του ΙΚ είναι ξένοι.

«Αν επιμείνουν με τις μάχες, θα επιτεθούμε στην περιοχή όπου βρίσκονται. Δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παραδοθούν ή να πεθάνουν», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας στρατιωτικός διοικητής των SDF στο Μπαγούζ υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Στο μεταξύ, ο Αντνάν Αφρίν, ένας άλλος διοικητής των SDF, δήλωσε πως και άλλοι άμαχοι εγκατέλειψαν σήμερα τον θύλακα του ΙΚ, αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένους αριθμούς.

Χθες, Τετάρτη, περίπου 2.000 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι και μέλη οικογενειών μαχητών του ΙΚ, εγκατέλειψαν την περιοχή.

Οι SDF διαδραματίζουν ρόλο κλειδί στη μάχη κατά του ΙΚ στη ρημαγμένη από τον πόλεμο Συρία.

Στο μεταξύ, οι SDF παρέδωσαν σήμερα στη Βαγδάτη περίπου 130 Ιρακινούς, μέλη του ΙΚ, τους οποίους κρατούσαν, ανακοίνωσαν σήμερα ιρακινές πηγές ασφαλείας.

Ο Ναΐμ αλ-Καούντ, επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας στην ιρακινή επαρχία Αλ Άνμπαρ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι τζιχαντιστές αυτοί «καταζητούνταν» από τη Βαγδάτη ενώ ένας διοικητής παραστρατιωτικής δύναμης διευκρίνισε πως επρόκειτο για Ιρακινούς υπηκόους. Την παράδοση των μαχητών αυτών στις ιρακινές αρχές διέψευσε ωστόσο εκπρόσωπος των SDF.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:18

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.