Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %18 %744 %2019 %18:%Φεβ

Ερντογάν: Η Ελλάδα έχει S-300 εδώ και χρόνια

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Η Ελλάδα έχει S300 εδώ και χρόνια», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι η Άγκυρα δεν θα ακυρώσει το αντιπυραυλικό σύστημα S400 που παρήγγειλε από τη Ρωσία ενώ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι δίνουν όπλα σε τρομοκράτες και αρνούνται να πουλήσουν στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος σε προεκλογική του ομιλία του στο Μπούρντουρ της Τουρκίας διερωτήθηκε επέκρινε τις ΗΠΑ οι οποίες ζητούν από την Άγκυρα να ακυρώσουν το αντιπυραυλικό σύστημα που παρήγγειλαν από τη Ρωσία.

«Τώρα ήρθαν και μας λένε, ‘παραιτηθείτε από τους S-400’. Γιατί να το ακυρώσουμε; Εσείς ακόμη δεν κάνατε κανένα βήμα στο θέμα της χρηματοδότησης δια της τεχνολογικής μεταφοράς και παραγωγής αυτών των συστημάτων. Επιπλέον εμείς έχουμε δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά συστήματα. Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ έχουν καταστήσει σαφές ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τους ίδιους αυτή η κατάσταση. Η Ελλάδα έχει S-300 εδώ και χρόνια. Σε αυτήν δεν λες τίποτα. Λες στην Τουρκία. Δεν το βρίσκουμε δίκαιο να κατηγορείτε την Τουρκία με ένα τέτοιο επιχείρημα», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε ακόμη τις ΗΠΑ ότι δίνουν οπλισμό σε τρομοκράτες στο Ιράκ ενώ στην Τουρκία αρνούνται να πωλήσουν εξοπλισμό. Σαφή αιχμή κατά των ΗΠΑ άφησε και για τα μαχητικά F-35, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι ενώ δίνει απλόχερα όπλα στους Κούρδους της Συρίας, στην Τουρκία που τα πληρώνει κιόλας, τα μπλοκάρει.

«Εσείς θα φέρνατε μέσω του Ιράκ 22 χιλιάδες, 23 χιλιάδες νταλίκες γεμάτα όπλα και εξοπλισμό στους τρομοκράτες. Εγώ ακόμη και με τα λεφτά μου να τα ζητούσα, δεν θα τα έδινες. Αλλά σε αυτούς τα δίνεις τζάμπα. Τι είδους συμμαχία είναι αυτό, τι είδους συνεργασία, πώς μπορούμε να είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ;», διερωτήθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος απευθυνόμενος στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΚΥΠΕ