Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %12 %295 %2019 %08:%Φεβ

Συνάντηση Γκουτέρες με τον ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είχε αργά χθες βράδυ συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα.

Οι δύο άνδρες  συζήτησαν τις εξελίξεις στη Βενεχουέλα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του ΓΓ του ΟΗΕ. Ο κ. Γκουτέρες είχε επιστρέψει λίγο νωρίτερα από την Αιθιοπία.
Ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίτς, ανέφερε ότι ο κύριος Γκουτέρες επιβεβαίωσε ότι «η προσφορά των καλών του υπηρεσιών και προς τα δύο μέρη παραμένει διαθέσιμη για σοβαρές διαπραγματεύσεις, ώστε να βοηθηθεί η χώρα από το σημερινό αδιέξοδο, προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας».
Σε ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter, ο κύριος Αρεάσα ευχαρίστησε τον Αντόνιο  Γκουτέρες ο οποίος τον δέχθηκε «παρά το πολυάσχολο χρονοδιάγραμμά του» και τόνισε ότι «η συνεργασία» με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ γίνεται «βαθύτερη».
«Η πολυμερής συνεργασία πρέπει να ενισχυθεί για την υπεράσπιση των αρχών του (Καταστατικού) Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών: της ειρήνης, της ανάπτυξης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας.

Πηγή: ΑΠΕ