Κένυα: Πυροβολισμοί σε ξενοδοχείο

Επανειλημμένοι πυροβολισμοί σημειώθηκαν ενώ ξέσπασε και πυρκαγιά σε συγκρότημα ξενοδοχείου και γραφείων στην πρωτεύουσα της Κένυας σήμερα το απόγευμα, με τους εργαζόμενους να το εγκαταλείπουν προκειμένου να σωθούν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες του Reuters.

Ένας άνδρας, καλυμμένος με αίματα, βγήκε από το συγκρότημα ενώ φοιτητές εγκατέλειπαν ένα παρακείμενο κτίριο πανεπιστημίου. Τέσσερα ασθενοφόρα και ένα πυροσβεστικό όχημα έφθασαν στο σημείο, ενώ εργαζόμενοι που είχαν εγκαταλείψει το συγκρότημα δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι υπήρχαν ακόμα συνάδελφοι τους που κρύβονταν κάτω από τα γραφεία τους. Τρία αυτοκίνητα είχαν πιάσει φωτιά στην είσοδο ενώ στο Twitter αναρτήθηκε φωτογραφία από το χώρο του ξενοδοχείου όπου φαίνεται να κείτεται ένα ανθρώπινο μέλος. Δεν ήταν άμεσα σαφές ποιος κρύβεται πίσω από το συμβάν. Στο Ναϊρόμπι γίνονται βίαιες ληστείες, ενώ η πόλη έχει αποτελέσει και στόχο Σομαλών ισλαμιστών μαχητών, που σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους σε ένα εμπορικό κέντρο το 2013 και σχεδόν 150 φοιτητές σε ένα πανεπιστήμιο το 2015. Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ναϊρόμπι Φίλιπ Ντόλο δήλωσε ότι έχει αποκλειστεί η περιοχή γύρω από το Ρίβερσαϊντ Ντράιβ, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο dusitD2, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι γίνεται ληστεία. Ωστόσο η αστυνομία δεν αποκλείει μια επίθεση από μαχητές, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τσαρλς Οουίνο στον τηλεοπτικό σταθμό Citizen Television. «Πρέπει να πάμε για το ανώτατο συμβάν που μπορεί να λάβει χώρα. Το ανώτατο συμβάν που έχουμε είναι τρομοκρατική (επίθεση)», δήλωσε. «Μόλις είχα αρχίσει να ακούω πυροβολισμούς και τότε άρχισα να βλέπω κόσμο να τρέχει με τα χέρια ψηλά και κάποιοι να μπαίνουν στην τράπεζα για να κρυφτούν και να σωθούν», δήλωσε μία γυναίκα, που εργάζεται σε τράπεζα κοντά στο ξενοδοχείο και που άκουσε δύο εκρήξεις. «Δεχόμαστε επίθεση», δήλωσε στο Reuters τηλεφωνικά άλλο πρόσωπο από γραφείο του συγκροτήματος, κλείνοντας στη συνέχεια το τηλέφωνο. Μια στήλη καπνού φαίνεται να υψώνεται στον ουρανό πάνω από την περιοχή.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:09

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.