Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %23 %579 %2018 %14:%Δεκ

Βολές Άγκυρας κατά Νετανιάχου έπειτα από τουίτ του για κατοχή Κύπρου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ψυχρό δολοφόνο αποκαλεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου τον Ισραήλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου έπειτα από το τουίτ του τελευταίου με το οποίο καλούσε τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ενώ κατέχει τη βόρεια Κύπρο να μην κάνει κηρύγματα στο Ισραήλ.

“Ο εισβολέας που κλωτσάει ανθρώπους πεσμένους στο έδαφος προσβάλλεται εύκολα: Ο Νετανιάχου ο οποίος βομβαρδίζει τα παιδιά που βρίσκονται στις παραλίες, ο ψυχρός δολοφόνος των σύγχρονων καιρών είναι υπεύθυνος για σφαγές χιλιάδων αθώων Παλαιστινίων. Η Τουρκία δεν θα σταματήσει ποτέ να αποκαλύπτει την αλήθεια”, απάντησε στον λογαριασμό του στο τουίτερ ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Και ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, έγραφε στο δικό του τουίτερ: «Ο Νετανιάχου αντί να παρακαλεί τον πρόεδρο Ερντογάν να μην λέει την αλήθεια θα ήταν καλύτερο να τερματίσει την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και τη βάναυση καταπίεση του παλαιστινιακού λαού. Ο Νετανιάχου προσπαθεί να στρέψει αλλού την προσοχή για να γλυτώσει από τους μπελάδες με τις έρευνες εναντίον του στη χώρα του, αλλά μάταια. Χτυπώντας τον Ερντογάν ή χρησιμοποιώντας τους Κούρδους ως πολιτικό επιχείρημα δεν θα τον σώσει από τα εσωτερικά του προβλήματα».
Και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ έγραψε επίσης στο λογαριασμό του στο τούίτερ ότι «ο Μπένιαμιν Νετανιάχου εναντίον του οποίου διεξάγεται έρευνα με κατηγορία απάτης στο Ισραήλ προσπαθεί να χειραγωγήσει τη διεθνή κοινή γνώμη. Νομίζει ότι θα κρύψει τις αλήθειες επιτιθέμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας και στο στρατό μας. Αναφερόμενος στο θέμα της Κύπρου λέει ότι είμαστε κατοχική δύναμη στη βόρεια Κύπρο. Του υπενθυμίζουμε ότι η ‘τδβκ’ είναι ένα κράτος που εκποσωπει μία από τις πιο νόμιμες υποθέσεις πάνω στη γη και ότι η Τουρκία είναι η εγγυήτρια χώρα που στηρίζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο αυτή την υπόθεση».

Πηγή: Άννα Ανδρέου, ΡΙΚ Τουρκία 

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %23 %656 %2018 %16:%Δεκ